Paxos Altın (PAXG) Nedir? 

TAKİP ET

Paxos Altın (PAXG) Nedir? 

 

Paxos Gold (PAXG), New York merkezli kar amacı gütmeyen bir şirket olan Paxos tarafından tutulan gerçek altın rezervleriyle desteklenen  bir kripto varlığıdır.

Her PAXG tokeni, Paxos ve ortakları tarafından kasalarda saklanan 1 ons ince altın karşılığında kullanılabilir ve piyasa değeri, temsil ettiği fiziksel altını yansıtmak içindir.

Paxos , PAXG'yi Ethereum blok zincirinde bir belirteç olarak geliştirdi , yani diğer kripto varlıklarıyla takas edilebilir ve sahipleri tarafından kriptografik anahtarlar kullanılarak güvenceye alınabilir. 

Rezervlerini sürekli olarak koruduğundan emin olmak için Paxos, PAXG token arzının elindeki altın miktarıyla eşleştiğini doğrulamak için aylık denetimlerden geçer. Kullanıcılar ayrıca, istedikleri zaman PAXG'yi külçe altın karşılığında kullanabilirler. 

PAXG belirteçleri 18 ondalık basamağa kadar bölünebilir ve dünya çapındaki fiziksel altın perakendecilerinden oluşan bir ağ aracılığıyla daha küçük miktarlarda altın itfa edilebilir. 

 

PaxGold PAXG nasıl çalışır?

Paxos Gold, Ethereum blok zincirinde çalışır ve işlemleri, bu ağ tarafından belirlenen akıllı sözleşme kurallarına göre çalışır.

Şirket, PAXG tokenlerinin oluşturulması ve yok edilmesi için küçük bir ücret (yaklaşık %0,02) almaktadır. Ayrıca, kullanıcıların Ethereum'da tokenleri taşımak için ödediği zincir içi ücretler de vardır.

Özellikle Paxos, üçüncü taraf analitik araçlarını kullanarak her PAXG Paxgold işlemini izler ve denetler. Bu, potansiyel dolandırıcılık ve kara para aklama olaylarını araştırmak amacıyla yapılır.

Son olarak, geliştiricilerin hataları ve güvenlik açıklarını belirlemek için kodu incelediği düzenli akıllı sözleşme denetimleri de vardır. 

 

PAXG Neden Değerlidir?

PAXG, değerini, kripto para birimi yatırımcılarının değeri altın fiyatına maruz kalma sunan bir varlığa taşımasını sağlama yeteneğinden alır. 

Bu yatırımcılar, kolay çevrimiçi takas, taşınabilirlik ve takas edilebilirlik gibi kriptografik paranın özelliklerinden yararlanırken, uzun vadeli değerine inandıkları bir varlığın değerini elinde tutabilecekleri fikrine kapılabilirler. 

PAXG'yi Neden Kullanmalıyım?

Kullanıcılar, altın piyasasındaki fiyat hareketlerine maruz kalma olanağı sunarken kripto para biriminin verimliliğini ve şeffaflığını sunduğu için PAXG'yi portföylerine çekici bir katkı olarak görebilirler.

PAXG ayrıca, Dyorex'deki bireysel ve kurumsal yatırımcılara, portföy ihtiyaçlarına göre altın fraksiyonlarını veya daha büyük miktarları kolayca alıp satmak için kullanabilecekleri dostudur. 

 

PAXG’yi Dyorex üzerinden nasıl alabilirim?

Kripto para borsası DyorEX'in üyelik süreci oldukça basittir. Üyelik işlemini tamamladıktan sonra hızlı ve kolay bir şekilde kripto para alım satımına başlayabilirsiniz. Web sitesi veya mobil cihazlarınız üzerinden “Kayıt Ol” sekmesine tıklayarak adımlara başlayabilirsiniz. DyorEX'in "Yardım Masası", birçok yerel kripto para borsasından daha fazla bilgi içerir. Kayıt olma sürecinde içeriklerden yararlanabilirsiniz. Yani yapmak istediğiniz alım satımlar ve yatırım yapmak istediğiniz kripto paralar hakkında birçok bilgiye DyorEX üzerinden ulaşabilirsiniz. Kripto ile yeni tanışmış veya daha önce piyasaya girmiş kullanıcılarımızın da eğitim olanaklarından ücretsiz bir şekilde faydalanmaları için Dyorex Akademi web sitemiz mevcuttur. Bu, bizi diğer kripto para platformlarından ayıran temel özelliklerden biridir. DyorEX, yukarıda belirtilen kripto para birimlerine ek olarak toplam 29 farklı işlem çiftli kripto para biriminde işlem yapmanızı sağlar. Ancak dolar (USDT) ile satın alınabilen sadece 17 kripto para birimi mevcuttur. Bunlar Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Chiliz (CHZ), Litecoin (LTC), Cardano (ADA), Ripple (XRP), Basic Attention Token (BAT), BitTorrent (BTTC), DOGE, Polkadot (DOT), Enjin (ENJ), Holo (HOT), Decentraland (MANA), PaxGold (PAXG), Sandbox (SAND), Shiba Inu (SHIB), Polygon (MATIC)'dur.

Dyorex üzerinden satın aldığınız bu kripto paraları satabilir ve hızlı bir şekilde hesabınıza Türk Lirası olarak aktarabilirsiniz.