Pistonlar ve Önemi

TAKİP ET

Pistonlar ve piston pimi bir motor için en önemli parçalardan birisidir. Soğutmalı, benzinli ve dizel araba motorlarında kullanılan pistonlar araçlarda bulunan mekanik enerjiyi kimyasal enerjiye çevirmeye yardımcı olmaktadır.

Pistonlar ve piston pimi bir motor için en önemli parçalardan birisidir. Soğutmalı, benzinli ve dizel araba motorlarında kullanılan pistonlar araçlarda bulunan mekanik enerjiyi kimyasal enerjiye çevirmeye yardımcı olmaktadır. Dolayısıyla bir piston ne kadar kaliteliyse kullanıldığı o motorun verimliliği de o kadar iyi olacaktır.

Otomotiv üretiminde büyük bir öneme sahip olan yedek parçalardan olan piston çeşitleri ülkemizde Yenmak Motor Parçaları firması tarafından üretilmektedir. Bir motor için gerekli olan piston, piston pimi ve piston segmanı gibi çok önemli ürünlerin tamamı tek bir çatı altında üretilmektedir. Ve buradan 5 farklı kıtada 90 ülkeye ulaştırılmaktadır.
Yenmak firması işe motor gömleği üreterek başlamış ve sürekli olarak yeni yatırımlarla diğer yedek parçalarında üretimi ile alanını genişletmiştir. Bugün piston, piston pimi, piston segmanı ile birlikte kit ve silindir motor gömleği üretimi yapmaktadır. Bir motora dair gerekli olan en önemli parçalar için sürekli olarak büyüyen ve gelişen bir üretim çeşitliliğine sahiptir.

Piston Fabrikası

Yenmak piston fabrikası yeni bir yatırımla hayata geçirilmiştir. Motor gömleği üretiminin ardından sektörde kaliteli piston üretimine dair olan boşluk görülmüş ve Yenmak kalitesi ile piston üretimine başlanmıştır. Konya Yenmak Motor Parçaları fabrikalarında üretilen tüm piston çeşitleri çok güçlü ve hızlı bir lojistik ağ sayesinde dünyaya satılmaktadır. Dünya standartlarında üretilen her bir ürün için kalite ve müşteri memnuniyeti hedeflenmiştir.