Poliüretan nedir?

TAKİP ET

Poliüretan günlük hayatın içinde birçok alanda kullanılan etken bir kimyasal üründür. Poliüretanı günlük hayatın her alanında görmek mümkündür.

Poliüretan günlük hayatın içinde birçok alanda kullanılan etken bir kimyasal üründür. Poliüretanı günlük hayatın her alanında görmek mümkündür. Ayakkabılarda terliklerde koltuk ve minderler de inşaatlarda yalıtımlar da mobilya kaplamalarda ürünlerin liflerinde kitaplarda ve etiketlerde ısıtıcılarda çatılarda ve birçok alanda kullanılır. Poliol ve izosiyanatlar arasında çeşitli oranlarda ve koşullarda oluşan reaksiyon sonucunda polimer türevlerini poliüretan denir. Poliüretan maddeler egzo termik bir reaksiyon sonucunda meydana gelirler. Esnek ve esnek olmayan köpükler dayanıklı elastomerler ve yüksek performans sergileyen yapıştırıcılar sert plastikler kaymaz halıların alt bağlayıcıları contalar ve sentetik siberler yapımında kullanılır.

İnşaatların gözdesi poliüretan maddeler

Poliüretan maddeler aynı zamanda inşaat sektöründe de çok kullanılmaktadır. Bu sektörde kaliteli ve dayanıklı yapıların yapılması için aynı zamanda yalıtım hizmet önünde oldukça iyi bir biçimde yapılması gerekmektedir. Yalıtım yapılırken de özellikle sprey poliüretan köpükler ve yine poliüretan çeşitleri kullanılmaktadır. Bu poliüretan maddeler haşere ısı ve ses geçişini engelleyerek inşaatların daha estetik bir görünüm kazanmalarına olanak sağlar. Ülkemizde faaliyet yürüten Pluskim bu anlamda başta poliüretan üretimi olmak üzere birçok kimyasal maddenin satışını gerçekleştirir. Firma inşaat sektöründe ayakkabı terlik sektöründe Mobilya sektöründe otomotiv sektöründe ısıtma ve soğutma sektöründe hammadde ve yardımcı kimyasalları sektöründe faaliyet yürütmektedir.

Pluskim geniş bir vizyona sahip

Pluskim ülkemizde kurulduğu günden bu yana son derece profesyonel bir hizmet vermekte ve vizyonunu 2024 yılı sonrasına kadar hedeflemektedir. Firmanın 2024 ve sonrasındaki hedefleri poliüretan ve yardımcı kimyasal konusunda Türkiye'ye ve Türkiye'ye komşu ülkelere hizmet veren ve ciro bazında yükseliş sağlayan ilk 10 firma içerisinde yer almaktadır. Kuruluş müşterilerine çalışanlarına ve tedarikçilerine son derece güler yüzlü ve profesyonel bir yaklaşım sergilemektedir. Poliüretan sektörü ve özellikle kimyasal çalışmalar yıllar içinde farklılık arz etmekte ve sürekli bir devinim içinde olmaktadır. Pluskim bünyesinde istihdam ettiği profesyonel kadrosu sayesinde inşaat sektörü başta olmak üzere kimyasallarla ilgili olan bütün sektörleri yakından takip etmekte ve o sektörlerde yapılan yenilikleri bünyesine hızlı bir biçimde entegre etmektedir.

Pluskim dijital platformlarda 

Bilindiği gibi içinde bulunduğumuz çağ dijital çağ olarak ifade edilmektedir. Dijital çağda birçok sektörde olduğu gibi pazarlama ve e-ticaret sektöründe de sürekli yenilikler meydana gelmektedir. Pluskim bu yeniliklere ve dijital dünyayı hızlı bir şekilde adapte olarak yapmış olduğu iş ve işlemlerle ilgili bilgilerin yer aldığı son derece etkin ve verimli bir web sitesini de hayata geçirmiştir. Bu web sitesinde kuruluşun ürünlerine teknik ekibine iletişim bilgilerini ve kataloğuna ulaşmak mümkündür. Öte yandan kuruluş sosyal medya platformlarında da son derece etkindir. Kuruluşun birlikte çalıştığı lider firmalar referans olmakta ve bu başarılı çalışmalar kuruluşun gelecekteki başarısına önayak olmaktadır.
Kaynak: https://pluskim.com.tr/