PROF.DR. HÜSEYİN MUŞMAL AK PARTİ'DEN ADAY ADAYI

TAKİP ET

Prof. Dr. Hüseyin Muşmal, AK Parti Beyşehir Belediye Başkan Aday Adayı oldu. 

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi eski rektör yardımcılarından ve Edebiyat Fakültesi eski dekanlarından Prof. Dr. Hüseyin Muşmal, AK Parti Beyşehir Belediye Başkan Aday Adayı oldu.  AK Parti Beyşehir Belediye Başkan Aday Adaylığı başvurusunu AK Parti Beyşehir İlçe Başkanlığına yapan Prof. Dr. Hüseyin Muşmal, adaylık başvuru evraklarını İlçe Başkanı Kahraman Şanal'a teslim etti. 

AK Parti Beyşehir Belediye Başkan Aday Adaylığı için üniversitedeki görevinden istifa eden Prof. Dr. Hüseyin Muşmal,  yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

''Değerli Hemşehrilerim, 31 Mart 2024 tarihinde ülkemizde yapılacak Mahalli İdareler Seçimlerinde AK Parti’den Beyşehir Belediye Başkan Aday Adayı olmak amacıyla 1998 yılından bu tarafa şerefle yapmakta olduğum öğretim üyeliğinden istifa ediyorum.

Aday adayı olmamın en önemli gerekçesi, sevdalısı olduğum memleketim Beyşehir’in hak ettiği ve hemşehrilerime layık en güzel hizmeti vereceğime olan inancımdır. 26 yıllık görevim boyunca öğretmenlik ve öğretim üyeliğinin yanı sıra dekanlık ve rektör yardımcılığı gibi çeşitli idarî görevlerde bulundum. Bu görevlerim süresince, güzel ve yerinde projeler uyguladım. Çoğunluğu memleketim Beyşehir ve çevresini ele alan ulusal ve uluslararası onlarca makale ve kitap olmak üzere çok sayıda eser yayımladım. Memleketimizi tanıtmak amacıyla kitaplar, belgeseller ve televizyon programları hazırladım. Ulusal ve yerel gazetelerde memleketimin güncel sorunlarını ve çözüm önerilerini ele alan çok sayıda köşe yazısı ve makale kaleme aldım. Başta Avrupa ve Türk dünyasında olmak üzere yurt dışında yapılan toplantılara katılarak üniversitelerde memleketimizin tarihî ve kültürüyle ilgili tebliğler sundum. Bugüne kadar memleketim Beyşehir’in geçmişiyle ilgili yayınlar üreterek hizmet etmeye çalıştım. Çeyrek asırlık akademisyenlik hayatımda, yurt içinde ve dışında edindiğim bilgiler ve idarî tecrübelerimizle şehrimiz için ürettiğimiz projeleri artık hayata geçirmek amacıyla elimizi taşın altına koyma zamanının geldiğine inanıyorum.

Doktorasını “Beyşehir’in Sosyal ve Ekonomik Yapısı” üzerine hazırlamış bir şehir tarihçisi olarak geçmişini iyi bildiğimiz şehrimizin geleceğini ortak akıl ve istişareyle uygulanabilir projelerle ve sağlam temeller üzerine inşa ve imar etmek istiyoruz. Bu nedenle evvela Yüce Yaradan’ın izni ve sizlerin desteğiyle nasip olursa Beyşehir’imizi hep birlikte 2053 vizyonuna uygun yaşanabilir bir kent olarak hazırlamak amacıyla Beyşehir Belediye Başkan aday adayı oluyorum.

Biliyoruz ki geçmişini iyi bilenler, geleceğini çok doğru kurgular.

Değerli Hemşehrilerim,

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ortaya koyduğu Türkiye Yüzyılı hedefleri doğrultusunda ortak akıl ve istişare ile Beyşehir’i birlikte yönetelim. Sorunları çözelim ve geçmişimizin mirasıyla, geleceğimizi inşa edelim.'' 

 

HÜSEYİN MUŞMAL KİMDİR?

1977 yılında Konya’nın Beyşehir İlçesi’nde dünyaya gelen Muşmal, ilk (1987), Orta (1990) ve Lise öğrenimini Beyşehir’de tamamladı (1993). Lisans eğitimini 1993-1997 yılları arasında Selçuk Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümünde tamamlayan Muşmal, Milli Eğitim Bakanlığınca Aksaray İli Güzelyurt İlçesi Ilısu Kasabası İlköğretim Okuluna Sosyal Bilgiler Öğretmeni olarak atandı.  Aynı yıl Yüksek Lisans ve Araştırma Görevlisi sınavlarında başarılı oldu ve 1998 yılında, SÜSBE Tarih Anabilim Dalı Yeniçağ Tarihi Bilim dalında göreve başladı. 1999 yılında aynı üniversitenin tarih bölümünde görevlendirilen Muşmal, SÜSBE Tarih Anabilim Dalı Yeniçağ Tarihi Bilim Dalında Doç. Dr. Bayram Ürekli’nin danışmanlığında “XVII. Yüzyılın İlk Yarısında Konya’da Sosyal ve Ekonomik Hayat (1640-1650)” adındaki çalışmasıyla yüksek lisansını tamamladı (2000). Aynı enstitüde Prof. Dr. Bayram Ürekli’nin danışmanlığında “XIX. Yüzyılın İlk Yarısında Beyşehir ve Çevresi’nin Sosyal ve Ekonomik Yapısı (1790-1864)” isimli çalışmasıyla doktorasını bitirdi (2005). 2006 yılında vatani görevini tamamlayan Muşmal, 2007 yılı Ocak ayında, Selçuk Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Yakınçağ Tarihi kürsüsüne Yrd. Doç. Dr. olarak atanmış, aynı alanda 28 Ocak 2011 tarihinde Doçent, Ocak 2017’de Profesör olmuştur. 2018 yılı başlarında Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’nde görevlendirilen Muşmal, halen Tarih Bölümünde Yakınçağ Tarihi Anabilim Dalı Başkanı ve Edebiyat Fakültesi Dekanı olarak görev yapmaktadır.

Prof. Dr. Hüseyin Muşmal’ın Yabancıların İzinde Osmanlı: Konya ve Çevresinde Araştırma Yapan Yabancılar (1876-1914) isimli ilk kitabı 2009 yılı Nisan ayında Konya’da Me-Sa yayınları arasından çıkmış, Osmanlı Eski Eser Politikası: Konya Vilayeti Örneği (1876-1914) ismindeki ikinci kitabı ise Kömen Yayınları arasında 2009 yılı ekim ayında yayımlanmıştır.  Alanındaki 3. kitabı Yüksek Lisans Öğrencisi Berna Burcu Korucu ile birlikte, Beyşehir Gölü ve Adaları'nda Hayat adıyla 2014 yılında Palet yayınları arasında, dördüncü kitabı ise Doktora Öğrencisi İrem Gürbüz ile birlikte Sultanın Camisi: Aziziye ismiyle 2020 yılında, Karatay Belediyesi tarafından yayımlanmıştır. 2021 yılı Nisan ayında Selenge Yayınları arasında, Doktora Öğrencisi Hasret Gümüş ile birlikte Türkiye’de Müzecilik 1839-1938 isimli eseri yayımlanan Muşmal’ın alanıyla ilgili "Vefatının 700. yılı hasebiyle 2021 Yunus Emre ve Türkçe Yılı Hatırasına" Prof. Dr. Alaattin Aköz ve Doktora öğrencisi Ar. Gör. Emre Koç ile birlikte hazırladığı Yunus Emre (Kirişçi Baba) "Arşiv Belgelerinin ve Kaynakların Yeniden Değerlendirilmesi” isimli 6. eseri Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi yayınları arasında baskıya gönderilmiştir.

Prof. Dr. Hüseyin Muşmal’ın akademideki önemli çalışmaları Osmanlı dönemi şehir tarihi, doğal afetler ve salgın hastalıklar, eski eser politikası ve arkeolojik faaliyetler gibi alanlarda olup bu konular üzerine yazılmış 100’ün üzerinde ulusal, uluslararası makaleleri ve tebliğleri vardır.  Muşmal, 2021 yılında,  Beyşehir (Tarih, Kültür, Sanat, Turizm, Sanayi ve Ticaret Şehri), 2019 yılında Karaman Araştırmaları, I (Arkeoloji, Sanat Tarihi, Tarih), Karaman Araştırmaları, II, (Coğrafya, Dil ve Edebiyat, Gastronomi, Güzel Sanatlar ve İletişim, İlahiyat, Felsefe, Sosyoloji, İktisat, İşletme, Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi, Uluslararası İlişkiler), 2018 yılında Ermenek Araştırmaları, I, (Arkeoloji, Sanat Tarihi, Tarih), Ermenek Araştırmaları, II, (Coğrafya, Dil ve Edebiyat, Gastronomi, Güzel Sanatlar ve İletişim, İlahiyat, Felsefe, Sosyoloji, İktisat, İşletme, Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi, Uluslararası İlişkiler), 2017 yılında Osmanlı Araştırmaları, 2, Doğu ve Batı Türklüğünün Ortak Tarihî Devirleri ve Münasebetleri (Toplum-Ekonomi),  Osmanlı Araştırmaları, 2, Doğu ve Batı Türklüğünün Ortak Tarihî Devirleri ve Münasebetleri, (Siyaset, Yönetim, Din), Palet Yayınları, Osmanlı Araştırmaları, 2, Doğu ve Batı Türklüğünün Ortak Tarihi Devirleri ve Münasebetleri, (Edebiyat, Kültür, Sanat), 2016 yılında Uluslararası Osmanlı Araştırmalarında Yeni Eğilimler Kongresi Bildiri Kitabı ve 2010 yılında Das Erste Internationale Symposium zu den Duetsch Türkishen Historichen Kulturellen Beziehungen isimli bildiri kitabı olmak üzerinde alanında 10 ayrı kitaba editörlük yapmıştır.Prof. Dr. Hüseyin Muşmal, ayrıca şiir, hikâye, deneme gibi alanlarda da ürünler vermekte, bazı mahalli gazete ve internet sitelerinde köşe yazıları yazmaktadır. Yazarın serbest şiirlerinden oluşan ilk şiir kitabı 2010 yılında Kime Ne ismiyle, ikinci şiir kitabı 2011 yılında Hecelerimin Cümlesi ismiyle Konya'da, üçüncü kitabı Bir Elif Miktarı ismiyle 2013 yılında Ankara’da yayımlanmıştır. Muşmal'ın Berlin Günlüğü isminde 2011 yılı sonunda Konya’da yayımlanmış bir de seyahat-anı kitabı bulunmaktadır. Hüseyin Muşmal, yazar Fatih Babaoğlu ile 2015 yılı Mart ayında, Beğ ve Kasım ayında Sultan 2016 yılında ise Seyyid adıyla Eşrefoğulları Beyliği dönemini ele alan üç ayrı tarihî roman yayımlamıştır. Muşmal’ın yine aynı yazarla 2018 yılında yayımlanmış Esatir, 2019 yılında yayımlanmış Rivayet adında iki hikâye çalışması da bulunmaktadır. Muşmal'ın Fatih Babaoğlu ile birlikte hazırladığı Makalat isimli eseri ile son yıllarda ürettiği şiirlerinden oluşan Zümrüdü Anka şiir kitabı sahibidir. 

 

 



Prof. Dr. Hüseyin Muşmal Beyşehir AK Parti Beyşehir Belediye Başkan Aday Adaylığı