REKTÖR GAVGALI'DAN 100'ÜNCÜ YIL MESAJI

TAKİP ET

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Gavgalı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Rektör Prof. Dr. Mehmet Gavgalı mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Aziz milletimiz 100 yıl önce iradesine pranga vurulamayacağını, hürriyetinden asla taviz vermeyeceğini büyük bedeller ödeyerek kanıyla ve canıyla bütün dünyaya bir kez daha göstermiştir. Cumhuriyet’le taçlandırdığımız milli mücadele ruhu bugün de milletimize ilham kaynağı olmaya devam etmektedir. Bu ülkenin evlatları Türkiye Cumhuriyeti’nin gelişmesi, büyümesi ve dünyada söz sahibi bir ülke olması için azim ve kararlılıkla çalışmaktadır. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında tarihimizden aldığımız güçle gençlerimizle birlikte geleceğe büyük bir ümitle bakıyor, emin adımlarla ilerliyoruz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının büyük mücadelelerle kurduğu ve bizlere armağan ettiği Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına ulaşmanın gururunu, mutluluğunu ve coşkusunu hep birlikte yaşıyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle, şahsım ve üniversitem adına Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Milli Mücadele kahramanlarımızı saygı, minnet ve şükranla anıyor, vatanımız uğruna canlarını seve seve feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle yâd ediyorum. 100 yaşına kavuşan Cumhuriyetimize nice yüz yıllar diliyorum. Bayramımız kutlu olsun.”

KMÜ 100. YIL Mustafa Kemal Atatürk 29 ekim cumhuriyet bayramı