REKTÖR KARAMAN'DAN 'FUAT SEZGİN VE MÜSLÜMANLARIN BİLİME KATKILARI' KONFERANSI

TAKİP ET

 

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Meram Anadolu Lisesinde öğrencilere Bilim Tarihçisi Prof. Dr. Fuat Sezgin ile Müslümanların bilime katkılarını anlattı.

Konya Meram Anadolu Lisesi Konferans Salonunda gerçekleşen konferansta konuşan Karaman, Prof. Dr. Fuat Sezgin’in yaşamı ve çalışmaları ile Müslümanların bilim tarihine katkıları hakkında bilgi verdi.

"Fuat Sezgin, son yüzyılın en büyük bilim adamlarından birisidir"

İslam medeniyetinin düşünce, bilim ve teknoloji tarihine damga vuran birçok değerli bilim insanını yetiştirdiğini anlatan Karaman, Prof. Dr. Sezgin’in de son yüzyılın en önemli bilim adamları arasında yer aldığını kaydetti. Karaman "Fuat Sezgin, İslam bilim ve tekniğinin tarih içerisinde izini süren bir bilim tarihçisidir. Arap-İslam Bilimleri Enstitüsü için hazırladığı bilimsel araç ve gereçlerin benzerlerini yaptırarak, 2008 yılında İstanbul İslam, Bilim ve Teknoloji Müzesi'nin açılmasında öncü rol oynamıştır. Bu müzede İslam bilginlerinin astronomi, coğrafya, gemicilik, zaman ölçümü, geometri, optik, tıp, kimya, mineraloji, fizik, mimari, teknik ve harp tekniği alanlarındaki büyük keşif ve buluşlarından oluşan pek çok eser yer almaktadır." dedi.

"Gençlerin ilgisi ve heyecanı ziyadesiyle mutlu etti’’

Tarihsel süreçte Müslümanların bilime katkılarını örnekler vererek anlatan Rektör Karaman, programın sonunda katılımcıların sorularını cevaplandırdı. Öğrencilerin konferansa ilgileri ve heyecanlarının ülkemizin geleceği açısından kendisini ziyadesiyle mutlu ettiğini belirten KMÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Hüseyin Karaman, tüm gençlere teşekkür etti.