Rıza Duru Yazdı :Yılkı Atları yerine,Kepçe ve Greyderler dolaşmakta

TAKİP ET

KARADAĞ

KARADAĞ...
Antik çağdan bu yana çok sayıda uygarlığa ev sahipliği yapmış,coğrafi yapısı ile her zaman ön planda tutulmuş ,tarihi,kültürel ve sosyal açıdan önem taşıyan bir bölgemizdir.
İçinde,geçmişin ayak izleri olan çok sayıda Kilise,Şapel,Şarap imalathaneleri ve dönemin darphaneleri bulunmaktadır.
Eski bir krater yatağı olarakta görebileceğimiz Karadağ,çok sayıda tarihçi ve gezginin ilgisini çekmiş,onların merakını ziyaret etmeleri sonucunda gidermiştir.
Hele yılkı atlarının o sade yaşamlarının bu topraklarda geçmesi buraya ayrı bir değer katmış,izlenilmesi gereken tablo veya belgesel olarak zihinlerimize kazınmıştır.
O yüzden Karadağ,turizm açısından önem taşımaktadır.
Bir çakıl taşının dahi zedelenmesine veya doğal yapısının kaybolmasına etken olacak bir olaya yol açılmasına tahammül edemeyeceğimiz TURİZM BÖLGEMİZİN,ne yazık ki son durumu içler acısı olarak nitelendirebiliriz.
Yabani hayvanların dolaştığı,meşe ağaçlarının kök saldığı bu topraklarda Yılkı Atları yerine,kepçe ve greyderler dolaşmakta,o canım meşeler sökülüp atılmaktadır.
Bunların hepsi biraz POMZA madeni için Yapılmakta,para-doğa savaşında paranın ezici galibiyetini sergilemektedir.
Bizler çok üzgünüz.
Karadağ'ın o muhteşem görünümünün kaybolmasının,turizm değerlerimizin en önemli dalının kesilmesi ile eşdeğer olduğunu görmek bizleri kahretmektedir.
Umarız ki,bizleri yönetenlerde bu konu hakkında duyarlılıklarını gösterirler ve bu yanlıştan bir an evvel dönülür..
Ben umutluyum..

Karaman KARAMAN DOĞA karaman haber KARAMAN KARADAĞ