RÜŞVET BÜYÜK TARİHİ ESER VURGUNUNU ORTAYA ÇIKARDI

TAKİP ET

Aydın'da yapılan ve tüm Türkiye'de yankı bulan tarihi eser vurgununu Kuşadası'nda inşaat temeli kazan müteahhit temelde bir tarihi eser bulduğu için müze müdürlüğüne gitti ve rüşvet istediler. Bunun üzerine müteahhit herşeyi ortaya çıkardı.

Operasyonda aralarında eski Karaman müze müdürü şimdiki Aydın Arkeoloji Müze müdürü olan  A.Y. ve bazı müze çalışanları ile aktif görev yapan 2 polis memurunun da aralarında bulunduğu 36 kişi gözaltına alındı. Firari 1 şüphelinin de arandığı bildirildi. '2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanuna Muhalefet', 'rüşvet', 'ihaleye fesat karıştırma', 'resmi belgede sahtecilik' suçlarından gözaltına alındıkları belirtildi.
RÜŞVET BÜYÜK VURGUNU ORTAYA ÇIKARDI
Kuşadası'nda SİT alanı yakınında inşaat temeli kazısında tarihi bir su kemeri ve müteahhit müze müdürlüğüne gitti.  İnşaat temelini kazarken su kemerine denk geldiklerini söyleyen müteahhitte, rüşvet vermesi halinde inşaata devam edilebileceği söylendi.
Müteahhit bunun üzerine savcılığa giderek şikayetçi oldu. Soruşturma tarihi eser kaçakçılığını gün ışığına çıkardı. Emniyet güçlerinin bulup müzeye teslim ettiği tarihi eserleri 'sahte' olarak kaydettikleri ve bunların yüzlercesinin yurtiçinde ve yurtdışında satıldığı öğrenildi.
Müze müdürü A.Y’nin  haksız kazancını Bitcoin'e yatırdığı, bu yatırımıyla da milyonlarca lira kazandığı iddia edildi.