SAĞLIK BAKANI AÇIKLADI VE SAĞLIK ORDUSUNA GÜVENİN 98 VATANDAŞIMIZ HAYATINI KAYBETTİ

TAKİP ET

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, saat 16.00'da video konferans yöntemiyle yapılan Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

2 BİN 423 HASTAMIZ İYİLEŞTİ

Türkiye salgınla mücadele en baştan beri kafa karışıklığı yaşamamıştır. Türkiye'de virüsün duyurulduğu andan itibaren gerekli önlemleri almıştır. Özellikle sağlık çalışanlarımız bu süreçte fedakarlıklar göstererek çalışıyor. Bu sayede şu ana kadar 2 bin 423 hastamız iyileşti.

HAREKETLİ GÜNLERE ARA VERELİM

Virüse karşı bir şey olmaz düşüncesi yanlıştır. Toplum içinde tanısı konmamış hasta olabileceğini düşünmeliyiz. Kimse "O temizlik konusunda hassastır. Ona bulaşmaz" demeyin. Siz dahil herkese virüs bulaşabilir. Bizim yapabileceğimiz en önemli şeylerden birisi tedbir almak. Virüsle mücadeleyi hafife alırsak bunu kontrol altına almamız zaman alır. Hareketli günlere ara verelim.

BUGÜN 98 VATANDAŞIMIZ VEFAT ETTİ

Bugün Bilim Kurulumuzla toplandık.  Toplam test sayımız 307 bin 210 oldu. 30 bin 864 yeni test yaptık. 4 bin 747 yeni vakamız var. Bugün vefat eden 98 vatandaşımızla birlikte toplam vefat sayımız 1006 oldu. İyileşen 281 vatandaşımız oldu.

Test sayımız dün itibarıyla 30 bine yaklaşmıştı. Önümüzdeki hafta sayı için belirlediğimiz hedefti, hedefimizi aşmış olduk. Daha da yüksek sayılara ulaşacağız. Vakaları daha erken tespit ediyoruz.