Hemşehrimiz Salim Arda Ermut'a Önemli Görev
Hemşehrimiz Salim Arda Ermut'a yatırım Ofisi Başkanlığının yanı sıra ikinci önemli görev
Hemşehrimiz Salim Arda Ermut'a yatırım Ofisi Başkanlığının yanı sıra ikinci önemli görev. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararlarına göre, hemşehrimiz Salim Arda Ermut Türkiye Varlık fonu Yönetim Kuruluna atandı. Cumhurbaşkanlığı'ndan yayımlanan 2 kararname ile Türkiye Varlık Fonu Yönetimi Anonim Şirketi'nin yeni yönetim kurulu belirlendi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bağlı olan Türkiye Varlık Fonu Yönetimi Anonim Şirketinin Başkan Vekilliğine Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak atandı. Yönetim Kurulunun diğer isimleri de şunlar: Salim Arda Ermut, Hüseyin Aydın, M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Prof. Dr. Erişah Arıcan, Fuat Tosyalı, Zafer Sönmez.
SALİM ARDA ERMUT KİMDİR? 1980 Karaman doğumlu olan Arda Ermut, 2004 yılında Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünden mezun oldu. Ermut, 2005 2006 yılları arasında Başbakanlık Dolmabahçe Ofisinde Basın ve Halka İlişkiler Müşaviri olarak çalıştı. Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı'nda, 12 yıllık süreçte kurum başkanlığı görevine kadar yükselen Arda Ermut, Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden 2004 yılında mezun oldu. 2005 yılında Başbakanlık İstanbul Ofisi'nde Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri olarak başlayan Ermut, 2007 yılında T.C. Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı'nın kurulmasıyla birlikte burada Asistan Proje Direktörlüğü görevini üstlendi. 2015 yılı itibarıyla Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı görevini üstelenen Arda Ermut, aynı zamanda, 130 ülkeden 170 ulusal ve bölgesel yatırım destek ajansını kapsayan çatı kuruluş olan Dünya Yatırım Ajansları Birliği'nin de (WAIPA) Başkanlığını yürütüyor.
Karamansondakka.com olarak hemşehrimiz Salim Arda Ermut'a başarılar diliyoruz.