Seccade

TAKİP ET

Seccade Müslümanlar için inançlarının şartlarından biri namadır. Namaz, Müslümanların günde beş kez yerine getirdikleri bir ibadettir. Müslümanlar namaz kılarken ayakta ve eğilerek dururlar sonrasında da secdeye kapanırlar. Secdede dizleri, kolları ve alınları yere değecek şekilde yere kapanırlar.

Seccade
Müslümanlar için inançlarının şartlarından biri namadır. Namaz, Müslümanların günde beş kez yerine getirdikleri bir ibadettir. Müslümanlar namaz kılarken ayakta ve eğilerek dururlar sonrasında da secdeye kapanırlar. Secdede dizleri, kolları ve alınları yere değecek şekilde yere kapanırlar. Müslümanlar için secdeye kapandıkları yerin temiz olması oldukça önemlidir. “Temizlik, imandandır.” hadisi bu durumu çok iyi özetlemektedir. Müslümanlar namaz kıldıkları yeri temiz tutmak için seccade adı verilen bir örtü kullanırlar.
Seccade Nedir?
Müslümanlar, dinin direği olan namaz ibadetini yerine getirirken yere temiz bir örtü sererler. Bu örtüye seccade ya da namazlık denir. Seccade kelimesi secde etmekten gelir ve dilimize Arapçadan geçmiştir. Seccade secde ettiğimiz yeri temiz tutmak amacıyla kullanılan ve bu işe özgülenmiş bir örtüdür. Seccadelerin geçmişten günümüze kadar uzanan süreç içerisinde çok daha kaliteli bir şekilde üretilmeye başladığını rahatlıkla ifade edebiliriz.
Tarih boyunca bu amaçla üretilen seccadelere çeşitli işlemeler yapılmış ve teknolojiyle birlikte pusulalı seccade gibi birçok çeşidi ortaya çıkmıştır. Kültürden kültüre değişen süslemeleri ve çeşitleri olan seccade her Müslüman’ın yanında taşıması gereken şeylerden biridir. Bundan dolayı seccadelerin farklı özellikleri kapsayacak bir düzeyde üretildikleri de bilinmektedir.
Seccade Çeşitleri
Birçok seccade çeşidi bulunmaktadır. Günümüzde daha sade tasarımlı ve işlevseler seccadeler tercih edilmektedir. Seccadelerin üzerinde Kâbe, mihrap, lale gibi birçok İslami figür bulunmaktadır. Seccade yapımında hayvan derisi, pamuk, kadife gibi birçok farklı kumaş kullanılmaktadır. Teknolojinin gelişmesiyle Kıble yönünü gösteren namaz kılarken size yardımcı olacak seccadeler ortaya çıkmıştır.
Sure okuyan namaz kılmayı öğreten seccadeler de bulunmaktadır.  Renkli, çeşitli seccade modelleriyle ibadetinizi kolaylıkla yerine getirebilirsiniz. Siz de birbirinden farklı seccadeleri görmeyi isterseniz hemen https://www.ihvan.com.tr/seccade internet sayfasını ziyaret edebilirsiniz!