Sıfır Araçlarda, Barkodlu Sistem geliyor

TAKİP ET

Konut ve otomobilde fahiş fiyatın önü kesiliyor! Otomotiv sektöründe fiyatların geri çekilmesi için yeni formüller üreten Ticaret Bakanlığı, sıfır araçların stok durumunu takip etmek için yeni bir sistem kuruyor

Son dönemde artan otomobil ve konut fırsatçılığına karşı  harekete geçen Ticaret Bakanlığı, sıfır araçta stokçulukla mücadeleye girişti.

Ticaret Bakanlığı, özellikle ikinci el piyasasında fiyat indirimlerini kolaylaştıracak otomotiv sektörüne yönelik yeni bir uygulama hayata geçirecek. Stoklarla mücadelede hem yeni teknoloji hem de idari personel kullanılmaktadır. Bilişim teknolojileri ve yapay zeka daha aktif olarak kullanılıyor. Otomotiv sektöründe fahiş fiyat artışlarına yol açan stoklar tasfiye ediliyor. Öte yandan elektronik satış platformunun oluşturulması gündemde.

İlan sahibinin kimlik bilgileri de istenecek

Aracını satan kişinin gerçek adı, soyadı ve telefon bilgileri de doğru olacak.

Kişinin gerçek ya da tüzel kişi olduğunun doğrulamasını ilan siteleri sorumluluk alacak.

İlanlarda yanlış bilgilendirme yapanlara ise ceza gelecek ve ilgili siteye de ceza kesilecek.

KONUTLARDA DA DENETİM

Denetimler sıfır araçlarla sınırlı kalmayacak ve ikinci el araç ve artan konut fiyatları da kontrol altına alınarak ilan siteleri takip altına alınacak. Bu kapsamda ikinci el konut için yeni düzenlemeler yapılarak ve düzenlemeyle ilan sitelerine de sorumluluk verilecek. İlanların gerçek tüzel kişi olmaması halinde ceza kesilecek. İlan uygulaması son zamanlarda fahiş fiyat artışıyla gündeme gelen konutlar için de geçerli olacak.

 

yapay zeka konut fırsatçılığı sıfır araçta stokçuluk karaman son dakika karaman