Son Dakika: İsrail'den rehine operasyonu! Kara güçleri esirleri aramak için Gazze'ye girdi

TAKİP ET

Gazze'de günlerdir hava bombardımanlarıyla katliam yapan işgalci İsrail ordusu, rehine operasyonları için karadan Gazze'ye girdi.

7 Ekim'den bugüne kadar Gazze'yi havadan bombalayan İsrail, söylentilerin ardından bugün kara operasyonu başlattı. İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, "Rehineler için sınırlı kara operasyonu yapılıyor" ifadelerini kullandı.

İsrail bu kez somut bir girişimde bulunarak, rehine aramak için Gazze'de kara baskınına başladı.

İsrail Ordu Sözcüsü: "Kara güçleri rehine aramak için Gazze'ye girdi. Rehineler için sınırlı kara baskını yapılıyor." ifadelerini aktardı.

İsrail ordusu, Gazze'de 222 rehinenin bulunduğunu öne sürdü. 

Gazze’ye kapsamlı bir harekatı başlatması beklenen İsrail, 7 Ekim’den bu yana hava saldırılarını sürdürürken, sınırdaki askeri yığınağını da arttırmaya devam ediyor.

Sınır hattında 8 cephe açan İsrail ordusu, Gazze Şeridi’nin güneyine yakın bir noktaya onlarca tank yerleştirdi.

İsrail ordusu bölgeye karadan girmeyi planlarken sınırda bekletilen çok sayıda tank askeri sevkiyatın büyüklüğünü gözler önüne serdi.

Öte yandan İsrail gece boyunca Gazze'ye bombardıman yağdırdı. Kentin dört bir yanı enkaza dönerken, ara ara hava saldırıları sürüyor. 7 Ekim'den bu yana İsrail saldırıları sonucu Gazze Şeridi'nde hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 4 bin 700'e yükseldi.

 

İsrail Gazze Gazze Şeridi son dakika haber