Sosyal medyanın aktif olduğu alanlar

TAKİP ET

Eskiden medya platformları televizyon radyo gazete gibi alanlardan oluşmakta idi. Fakat dijitalleşen dünyada akıllı telefonların bilgisayarların ve internetin rolünün artması ile birlikte sosyal medya platformları da hayatımıza girmeye başladı.

Eskiden medya platformları televizyon radyo gazete gibi alanlardan oluşmakta idi. Fakat dijitalleşen dünyada akıllı telefonların bilgisayarların ve internetin rolünün artması ile birlikte sosyal medya platformları da hayatımıza girmeye başladı. Sosyal medya platformları televizyon radyo ve gazete de öte yeni bir sosyal alanın oluşmasına olanak sağlayarak bu anlamda nüfuzunu arttırdı. Sosyal medya platformları üzerinden bireyler öncelikle birbirleri ile arkadaş olabilmekte ve birbirlerine mesaj gönderebilmekte idi. Fakat zamanla sosyal medyanın aktif olduğu alanlar artış göstererek politikadan modaya modadan iş dünyasına kadar birçok alanda sosyal medya kullanılır oldu. Öte yandan gündemi takip etmek için sosyal medya platformlarının kullanılma işlemi gerçekleştiği gibi aynı zamanda sosyal medya başlı başına gündem belirleme gibi bir özelliğe de sahip olmaya başladı.

Dünyada en çok kullanılan sosyal medya platformlarından biri Instagram

Instagram Dünya üzerinde kullanılan sosyal medya platformları arasında yer alır. Instagram kullanıcılarına tıpkı diğer sosyal medya platformlarında olduğu gibi profilini gizleme imkanı da sunar. Fakat Ghostegro gibi uygulamalar sayesinde instagram gizli profili görme işlemlerini gerçekleştirmek mümkündür. Öte yandan uygulama hikayesinden gizleyenleri görme konusunda bir arayışta bulunan bireylerin telefonlarına indirerek en çok kullandıkları uygulamalar arasında yer alır. Bu uygulama ile profili gizleyenleri görmek mümkün olduğu gibi aynı zamanda profil fotoğrafını büyüterek telefona indirmek de mümkün olmaktadır. Görme işlemlerini de gerçekleştirmektedir. Uygulama kendisinden memnun olmayan bireylerin uygulamayı silmesine de olanak sağlar. instagram hikayesinden gizleyenleri görme işlemi bu uygulama ile oldukça kolaylaşmıştır.