SOYTARIYA KARAMAN'DAN BÜYÜK TEPKİ

TAKİP ET

Stand-upçu Onur Gökçek yıllar önce yaşadığını iddia ettiği bir olayı gerçekmiş gibi anlatması Karamanlılar ve siyasiler tarafından tepkiyle karşılandı. 

2019 yılında Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi öğrenci topluluğu tarafından davet edilen stand-upçu Onur Gökçek yıllar önce yaşadığını iddia ettiği bir olayı gerçekmiş gibi anlatması Karamanlılar tarafından tepkiyle karşılandı.
Karaman'a geldiğinde kendisini davet edenler tarafından "Karaman'da gezdirmeye başladılar beni ama çok saçma yerlere götürdüler" ifadelerine yer veren Gökçek'in sözleri Karaman'da belediye başkan adaylarını da kızdırdı.  vatandaşlar tarafından büyük tepki topladı. AK Parti Karaman Belediye Başkan adayı Mevlüt Akgün, Onur Gökçek'in Türkiye’nin sevgi ve hoşgörü diyarı olan Karamanımız üzerinden prim yapmaya çalıştığını söyledi. 

Yeniden Refah Partisi Karaman Belediye Başkan Adayı Elif Çeliktaş komedyen Onur Gökçek ile ilgili şu görüşlere yer verdi.  "Bizler, barış, hoşgörü ve demokrasi ilkelerini savunan bir toplum olarak, son zamanlarda yaşanan ve Onur Gökçek'in Karaman'a yönelik yapmış olduğu atıfları büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Bu türden söylemler, hoşgörüsüzlüğü körükleyerek toplumsal barışı zayıflatmakta ve birlikte yaşama iradesini zedelemektedir.  Bizler, ülkenin farklı bölgelerinde yaşayan insanların birbirlerine saygı duymaları ve anlayış içinde bir arada yaşamaları gerektiğine inanıyoruz. Bu sebeple, Onur Gökçek'in Karaman'a yönelik sarf ettiği sözleri kınıyor, bu tür ayrımcı ve kışkırtıcı dilin toplumumuzda yer bulmaması gerektiğini vurguluyoruz. Toplumumuzun çeşitliliği, zenginliğimizdir ve bir arada yaşama iradesi, ortak geleceğimizin temelidir. Bu nedenle, herkesi hoşgörüye, saygıya ve birlikte yaşama kültürüne katkıda bulunmaya davet ediyoruz".

Cumhuriyet Halk Partisi Karaman Belediye Başkan adayı Recep Sertçelik, konu ile ilgili açıklamasında, “Onur Gökçek adındaki komedyen, Karaman’ı konu aldığı gösterisinde, hiçbir zaman gerçekleşmemiş olaylar anlatarak Karaman’a hakaret etmektedir. Karaman hiçbir zaman, faili meçhul cinayet işleyen katillerin,  sanatçı ve aydınlarımızı yakan yobazların şehri olmamıştır. Karaman, sevgi ve hoşgörünün simgesi Yunus Emre’nin, Türk aydınlanmasının mimarı  Mustafa Kemal Atatürk’ün diyarıdır. Komiklik adına yalancılık yaparak Karaman’a hakaret eden bu şahsı kınıyorum” dedi.

Gökçek'in Karaman'da tepkilere neden olan sözleri şöyle::

1000 kişilik salonda ortada bir yürüme yolu var. Sağ taraf, sol taraf 500'erli olarak ikiye ayrılmış. Sağ taraf full beyaz başörtü takmış bir kadın grubu, yani muhtemelen bir okuldan gelmişler, bir yurttan gelmişler, böyle amblemleri var. Full beyaz kapalı, tamam mı? Sol taraf karışık kapalı erkekler, herkes kapalı, ben hariç. İçerideki herkes kapalı. Ben zaten bir gördüm seyirciyi, benim kafamda set 15-20 dakikaya düştü. Oğlum dedim. Ne anlatacağım? Bu insanları çünkü yani biz daha çok bar komedyeniyiz. Dilimizin kemiği yok, ağzımızdan herhangi bir şey çıkabilir.

Acaba dedim, kitle rahatsız olur mu? Bunları düşünüyorum. Bir yandan anlatıyorum falan. Neyse, gösterinin 8 veya 10 dakikasında bir yerde ben küfür ettim. Benim dememle sağ taraftaki kapalı grup komple kalktı. Ufak ufak çıkmaya başladılar. Oğlum, hani görmezden gelip oyuna devam edeyim desem öyle bir şey değil, yani salonun yarısı gidiyor. Bir şey demem lazım falan, bir şakayla karışık girdim, dedim ki: "Arkadaşlar, melekler salonu terk ediyor." Ben böyle deyince sol tarafa şeytan, meytan, kim varsa herkes kalktı.

Daha fazla sahnede kalamayacağım. Özür dilerim, stand-up böyle bir şey değil. Doğru yer değil, şu anda stand-up yapmak için kusura bakmayın, deyip mikrofonu yere bıraktım, içeri geçtim.
Gökçek'in Karaman'a gelişinden, burada yaşadıklarına kadar olan olumsuzluklarla dolu anlatımı kahkahalarla izlendi.

Gökçek, yıllar önce Karaman'da yaptığı stand-up'ta rektörün de olduğunu iddia etti. Gösteriyi yarıda bırakan Gökçek, "O rektör buraya gelsin, konuşacağız" dediğini ifade etti. Ünlü komedyen o anları şu şekilde anlattı:

"Oturdum, sinirliyim birazcık da. Bir de rektör mektör, protokol falan böyle gelmişler. Ben de hava basıyorum çocuklar, iki tane organizatör koştu içeri geldi arkamdan. Bu ne terbiyesiz kardeşim dedim. O rektör buraya gelsin, konuşacağız dedim. Çocuk dedi ki rektör seni mahvedecek. Yemin et dedim. Vallahi dedi geliyor. Ne yapacağız dedi. Oğlum cama bir geldim, araba gelmiş, arabaya bir baktım beyaz Toros. Abi bin, geliyorlar dedi. Bir döndüm, kulisin kapısını zorluyorlar..."

Hem Karaman'ı küçümseyen hem gösteri yaptığı kitleyi küçümseyen komedyenin sözleri Karamanlı vatandaşlar tarafından büyük tepki topladı. Gökçek, gösterisindeki konuşmasında şu sözlere yer verdi: 1000 kişilik salonda ortada bir yürüme yolu var. Sağ taraf, sol taraf 500'erli olarak ikiye ayrılmış. Onur Gökcek bahsettiğin salon bu bin kişilik salonun yarısı beyaz başörtülü diyor ama fotoğraflara bakınca göremedik. Salonda varsa 150 - 200 kişi ancak var. Protokol resimlerine bakınca ne rektör var ne de Karaman protokolünden bir kişi var.  Salonda en büyük protokol KMÜ'den bir tane şube Müdürü var. O günkü fotoğraflara bakıyoruz senin iddia ettiğin hiç bir şey yok orada resmen yalan söylüyon, Komikliğinde bir şerefi var.  Salonda başı açık tek ben vardım diyorsun. Salonda hiç beyaz baş örtülü bir grup göremedik. Hani Rektör nerede, beyaz toroslar nerede. Eğer o gün sen bunları yaşasaydın. Kamuoyunda mutlaka duyulurdu.  

 

Onur Gökçek Mevlüt Akgün Recep Sertçelik Elif Çeliktaş