Suci: siyonist yahudi Filistin toprakları üzerindeki işgal ve zulme devam ediyor

TAKİP ET

Cihannüma Derneği Karaman İl Temsilcisi Cahit Suci, ''Kudüs ve Mescid-i Aksa sadece Filistinliler için değil bütün dünya Müslümanları için kutsaldır. Hiçbir Müslüman Kudüs'e ve Mescid-i Aksa'ya duyarsız ve ilgisiz kalamaz. Kudüs ve Mescid-i Aksa özgürleşmeden hiçbir Müslüman kendisini özgür addedemez.Gün Filistinli kardeşlerimize destek olma günüdür' dedi.

Cihannüma Derneği İl Temsilcisi Cahit Suci, yaptığı yazılı açıklamada Siyonist Yahudi’nin 2022 yılında Kudüs’te yaptığı haksız ve hukuksuz uygulamalara dikkat çekti.

Cihannüma Derneği İl Temsilcisi Cahit Suci, Kudüs'de müslümanların uğradığı haksızlıklarla ilgili  yaptığı yazılı açıklamasında şu ifadelere şu ifadere yer verdi: 

Halksız bir toprak diyerek Filistin halkını yok sayan bir yaklaşımla kendilerini topraksız bir halk olarak görüp yüzyılı aşan bir zaman diliminde Siyonist Yahudi Filistin toprakları üzerindeki işgaline devam etmektedir. Katliamlar, tutuklamalar, sürgünler, toprak işgalleri, haksız vergilerle Filistinlilere uygulanan zulüm yanında Mescid-i Aksa baskınlarıyla da Müslümanların kutsal mekanlarını kirletmekten uzak durmamıştır. Her yıl olduğu gibi 2022 yılında da Siyonist Yahudi boş durmadı. Baskıların, zulümlerin, katliamların yanında Mescid-i Aksa baskınlarına da  devam etti.  Mirasımız derneği tarafından hazırlanan Kudüs raporu bu durumu çok açık bir şekilde ortaya koymaktadır. 2022 yılında bakınız Siyonist Yahudi neler yapmış; 17 Filistinliyi şehit etmiş, 601 çocuk olmak üzere 3.009 kişiyi tutuklamış, 42 çocuğu ev hapsine almış, 571 Kudüslüye saldırı yapılmış, 207 ev ve işyeri yıkılmış, 984 yeni ev yıkım kararı verilmiş, 15.200 dönüm araziye el konulmuş, 53 eğitim kurumuna baskın düzenlenmiş bunlardan 6’sı kapatılmış, 17.918 kaçak konut izni verilmiş, 51.000 fanatik Yahudi Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemiş, 915 Müslüman Mescid-i Aksa’dan uzaklaştırılmış, 18 sivil toplum kuruluşu kapatılmış, 103 kez Mescid-i Aksa’da yapılması planlanan restorayon engellenmiş, 946 kez evlere baskın düzenlenmiş, 13 cadde ve sokağın adı değiştirilmiş, toplamda 124.000 Kudüslünün oturduğu 22.389 eve yıkım kararı verilmiş, ev yıkımları için 9 milyon 850 bin dolar idari para cezası kesilmiş, Kudüs’ün Yahudileşmesi için 32 projeye toplam 52 milyar dolar kaynak ayrılmış, Mescid-i Aksa etrafında el konulan 620 dönüm araziye 280 sahte mezar yapılmış, 317 dükkân, atölye ve iş yerine 5 milyon 323 bin dolar vergi ve para cezası kesilmiş. Bu bir zulüm değil de nedir? Kudüs ve Mescid-i Aksa sadece Filistinliler için değil bütün dünya Müslümanları için kutsaldır. Hiçbir Müslüman Kudüs’e ve Mescid-i Aksa’ya duyarsız ve ilgisiz kalamaz. Kudüs ve Mescid-i Aksa özgürleşmeden hiçbir Müslüman kendisini özgür addedemez.

 

Cahit Suci Filistin Kudüs Mescid-i Aksa