TAŞERON İŞÇİLERİ 2 NİSAN'DA KADROYA GEÇİYOR

TAKİP ET

Taşerona kadro sınavı tüm yurtta birçok kurum tarafından gerçekleştirilmeye devam ediliyor


Taşerona kadro sınavı tüm yurtta birçok kurum tarafından gerçekleştirilmeye devam ediliyor. Yüz binlerce taşeron işçiyi kapsayan taşeron kadro sınavı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın garantörlüğünde devam ediyor.
Karaman'da çeşitli kurumlarda çalışan taşeron işçilerin kadroya alınmasıyla ilgili sınavlar devam ediyor. Sözlü ve uygulamalı olarak devam eden sınavların, mart ayı içinde bitmesi bekleniyor.

Karaman'da en çok taşeron işçiye sahip olan Karaman Belediyesi Taşeron işçi sınavları ise Lütfi Elvan Fuar ve Kongre Merkezinde devam ediyor. Taşeron yasası kapsamında kadroya geçecek olan Karaman Belediyesi personeli, mülakat sınavına giriyor. Oluşturulan komisyon tarafından gerçekleştirilen sözlü mülakatta belediye çalışanları kendilerine yöneltilen genel kültür ve mesleki bilgilerine yönelik sorulara yanıt veriyor. 15-17 Mart tarihleri arasında yapılacak olan sınavlarda, sınava katılmayan adaylar başarısız sayılacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yayımlanan 1 Ocak 2018 tarihli tebliğ ile kamu kurum ve kuruluşlarındaki taşeronların kadroya alınması konusundaki çalışmalar sürüyor. Karaman'da bir çok kurum taşeron işçilerin kadroya geçmesi yönündeki sınavlarına başladı.Başvuruları incelenen ve kriterleri değerlendirilen taşeron çalışanlar, sözlü ve uygulamalı sınava tabi tutuluyor. Sonuçlara göre taşeron çalışanlar, 2 Nisan 2018 itibariyle işçi kadrosuna geçeği öğrenildi.

2 Nisan'da kesin kadroya geçiş yapması beklenen taşeron işçiler için yeni bir süreç başlıyor. Daha önce hiçbir hakka sahip olmayan taşeron işçiler kadro sınav sonuçlarının ardından kamu işçisi statüsüne girecek ve yeni haklar kazanacak. Peki emekli olan taşeron işçi ne olacak, işçiler devlet memuru mu olacak, eğitim şartı aranacak mı? Belli değil.