Telegram Açık Ara Fark Atmaya Koşuyor

TAKİP ET

Son dönemde Whatsapp'ın en büyük rakibi olarak gündeme geliyor. Şimdilerde milyonlarca kullanıcı kitlesine sahip olan Telegram, bir mesajlaşma platformudur.

Son dönemde Whatsapp'ın en büyük rakibi olarak gündeme geliyor. Şimdilerde milyonlarca kullanıcı kitlesine sahip olan Telegram, bir mesajlaşma platformudur. Telegram büyümesini her geçen gün ilerleterek, daha çok insana ulaşıyor. Bu sayede daha çok insan Telegramı kullanıyor.
Telegram uygulaması mesajlaşma platformudur. Bu platformda Telegram grupları kurulabiliyor. Böylece aynı anda bir sürü kişi aynı mesaja erişim sağlayabiliyorsunuz. Ülkemizde bir teknoloji meraklısı olan insan Telegram ve Telegramı özelliklerini araştırmaktan geri durmuyor. 

Telegram Nedir ?

Telegramın kurucusu bir Rus'tur. Pavel Durov tarafından kurulan Telegram, çoklu platform desteği sunmaktadır. Oldukça güvenli olan anlık sesli ve görüntülü mesajlaşma platformudur. Pavel Durov tarafından 2013 Ağustos tarihinde kurulan Telegram hem mobil hem de masaüstü sistem özellikleri ile telegram kullanıcılarına hizmet veriyor. Telegram sesli ve görüntülü mesajlaşma uygulamasıdır. Telegram uygulaması şimdiye kadar 100 milyondan fazla kişi tarafından indirilip kullanılmıştır. 

Telegramın Özellikleri

Gizli sohbet imkanı sunan Telegram, her zaman gizlilik ve güvenliğinizi ön planda tutar. Sildiğiniz mesajları Telegram dahi kimse göremez. Ayrıca silmediğiniz hala mevcut olan mesajlarınızı da Telegram bile göremez.

Görüntülü ve sesli mesaj seçeneği sunuyor

Telegram'da listenizde bulunan bir kişiye mesaj göndermek istediğinizde; mesaj gönderme tuşuna bir süre basılı tutulduğunda ekrana gelen pencerede, göndereceğiniz mesajın zamanını ayarlayabiliyorsunuz. Zaman ayarlaması yaptığınız mesaj istediğiniz ve belirlediğiniz zaman göndericiye iletiliyor. 
Telegram kullanıcıları gönderdikleri mesajı eğer değiştirmek isterseniz üzerine bir süre basılı tutup mesajı değiştirebilirsiniz. Gönderilen mesajı karşınızda ki kişi görse bile mesajı değiştirebiliyorsunuz. 

Telegram Topluluğa Ulaşım Özellikleri

Mesajlarınıza gif ekleme özelliği de mevcuttur. Telegram grup linkleri kullanılarak birçok kişi linke tıklayarak mesaja erişebilir. 
Buluttaki verileri silme, hesabınıza telefon, tablet ya da bilgidayar gibi farklı elektronik cihazlardan giriş yapsanız bile aynı içerikleri görme şansınız oluyor. Grupbul sitesi bu konuda oldukça uzmandır. Ve güvenilirdir.
Akıllı telefonunuzda eğer isterseniz Telegram uygulamasına parola koyma şansına sahipsiniz. 
Telegram uygulamasında bir diğer özellik de eğer Telegramı kullanmıyorsanız, hesabınızı bir süre sonra silebiliyorsunuzdur. 

Telegram Masaüstü Uygulaması Nasıl Kullanılır ?

Nikolai ve Pavel Durov tarafından kurulan ve geliştirilen bulut bazlı olan ve anlık şifreli mesajlaşma hizmeti artık masaüstü bilgisayarlarda da kullanılabilecek. Whatsapp'a rakip olarak 3 yıl önce yayımlanan uygulama, diğer mesajlaşma platformlarının önüne geçerek popülerlik kazanan uygulama birçok kişi tarafından çokça kullanılmıştır.
Güvenlik anlamında şifreleme tekniğinin kalitesi ile bilinen telegram uygulaması Windows işletim sistemine sahip olan telefonlardaki güncellemenin ardından kişisel masaüstü bilgisayarlarda da web üzerinden kullanılabilecektir. Uygulamayı Windows store'dan indirip kullanmak çok kolay bir yöntemdir. Telegram ile Windows üzerinden de telegram grubu kurulabilir. Grupbul sitesi bu konuda uzmandır. Uzman olmasının yanı sıra oldukça güvenilirdir. Şifreleme uçtan ucadır.