Terzi Mankeni ile Ölçü Sırasında Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

TAKİP ET

Genellikle ölçü aşamasından sonra önem teşkil eden ikinci bir husus ise terzi mankenin üzerindeki kumaşın cinsi ve kalitesidir. Mankenin üzerindeki kumaşın dikkatli bir şekilde incelenmesi gerekir.

 

Genellikle ölçü aşamasından sonra önem teşkil eden ikinci bir husus ise terzi mankenin üzerindeki kumaşın cinsi ve kalitesidir. Mankenin üzerindeki kumaşın dikkatli bir şekilde incelenmesi gerekir. Boya verip vermediği tespit edilmelidir. Çünkü prova esnasında boya veren bir kumaşın kıyafete vereceği zararın kesinlikle telafisi yoktur. Özellikle gelinlik dikimi yapan moda evleri için büyük sıkıntı teşkil eder.
Ekonomik bütçe durumunuz müsait ise, profesyonel terzi prova mankeni imalatı sırasında kullanılan ham keten kumaş tercih edilmelidir. Diğer kumaşlara göre herhangi bir boya sıkıntısı yoktur. Çok az bir derecede esneme sunduğu için kusursuz bir prova imkânı sağlar. Kumaş tercihinden sonra ise ayak tercihi gelir. Eğer ki mankeni prova amaçlı alıyorsanız, ayağı en az sallanma yapabilecek ağır metal veya döküm ayaklı olarak seçim yapın. Boyunuza göre ayarlanabilen bir manken tercih etmelisiniz. Fakat görsel için olacak ise ahşap, metal veya ferforje ayakta olabilir.

Terzi Mankeni Çeşitleri Nelerdir?

Günümüzde gelişmiş olarak çok fazla çeşitte terzi mankeni bulunur. Hepsinin farklı farklı özellikleri ve avantajı vardır. Özellikle ekonomik ürün sergileme amaçlı terzi mankeni; plastik iç kabuk üstüne kumaş giydirmek için üretimi yapılır. Hemen hemen bayan terzi prova mankeni 36 bedene uygun olur. Alt ayak yapısı ince metaldir. Ölçülü olmadığı için ve iğne batabilen bir özelliğe sahip olmadığı için prova amacı ile kullanılmaz. Ekonomik fiyata sahip olması nedeniyle ürün genellikle teşhir etmede ve adetli alımlar için tercih edilir. Bu ürünü Sancak Dizayn sitesinden alabilirsiniz.

Tam Boy Terzi Mankeni Özellikleri Nelerdir?

Alt ve üst grup terzi prova mankeni için standart bayan özel ölçüler ile üretilir. Fiber iç malzemenin üstü elyaf ve keten kumaş kaplıdır. Özel askılı ayarlanabilen ayak bulunur. 36 bedenden 46 bedene kadar standart ölçü hazırlanabilir. Kollu ya da kolsuz olarak çalışma yapmak mümkündür. Bu ürün Sancak Dizayn sitesinde uygun fiyatlarda satın alabileceğiniz şekilde bulunmaktadır.
Kaynak : https://sancakdizayn.com/merter-prova-ve-terzi-mankeni