Tiroid Bezi Nedir?

TAKİP ET

Tiroid bezi gırtlağın çıkıntısının altında, nefes borusunun üzerinde iki yanda da bulunan bir iç salgı bezidir. Tiroid bezi salgıladığı tiroid hormonu ile vücudun daha iyi çalışması için çabalar. Tiroid bezi iyi çalışmadığında ya da farklı durumlar meydana getirdiğinden hastalıklara sebep olur. Bu hastalıklardan bazıları hastalar tarafından gözle görülebilir ya da hissedilebilir olur. Mesela bezin dışarı yönlü büyümesi ile ele sert bir yapının gelmesi, aşırı sinirlilik, ses kısıklığı, halsizlik gibi belirtiler hastalar tarafından fark edilir.

Bazen de hastanın fark edemediği ama doktorun fark ettiği durumlar olabilir. Muayene sırasında boyunda nodüle rastlanması, tiroid hormonu için yapılan testte az ya da çok çıkması gibi belirtileri doktor fark eder. Duruma göre de ameliyat tedavisi uygulanır. Mersin tiroid bezi ameliyatı yapan doktorlar arasında en çok bilinen Mehmet Altuğ Kazak’tır. Bu konudaki tecrübeleri sayesinde hastalar tarafından güvenle tercih edilir.

Fıtık Nedir?

Mersin kapalı fıtık ameliyatı yapan doktorlar kimdir diye bakıldığında bu konuda uzman olan Mehmet Altuğ Kazak görülür. Obezite ve metabolik hastalıklar uzmanı olarak hastalarına en yeni tedavi yöntemlerini uygulayan bir doktor olarak fıtık ameliyatlarında da genellikle daha az acılı ve yara izli olan kapalı fıtık ameliyatını yapmayı tercih eder.

Halk arasında fıtık bilimsel olarak da henri olarak bilinen bu hastalık doku veya kasların bulunduğu yerde dışa doğru kayması ya da yerinden çıkması ile meydana gelir. Karın fıtığı, göbek fıtığı, kasık fıtığı,  bel fıtığı, boyun fıtığı gibi daha birçok fıtık çeşitleri hastalarda gözlenir. Bu hastalık günlük hayatı olumsuz etkilendiğinden kesinlikle tedavi edilmesi gerekir. Mersin genel cerrah doktorları bu hastalığı tedavi edebilmek için genellikle kapalı yöntemi tercih eder.