TÜİK Başkanlığına Prof. Dr. Sait Erdal Dinçer Atandı

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı'na Marmara Üniversitesi İktisat Fakültesi Ekonometri Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Sait Erdal Dinçer atandı. TÜİK'in önceki başkanı Cahit Şirin 15 Şubat'ta görevden alınmış ve yerine Başkan Yardımcısı Ahmet Kürşad Dosdoğru vekaleten getirilmişti. 

Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığına (TÜİK) Prof. Dr. Sait Erdal Dinçer atandı. 1968 Kasımpaşa doğumlu, 53 yaşındaki Dinçer, Kasımpaşa Lisesi'ni bitirdikten sonra İTÜ'de Jeoloji Mühendisliği okudu. Marmara Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde ekonometri üzerine yüksek lisans ve doktorasını tamamlayan Dinçer'in veri analizi, veri yönetimi ve veri madenciliği üzerine çok sayıda çalışması bulunuyor. Evli ve iki çocuk babası olan Dinçer, iyi derecede İngilizce biliyor

 

Sait Erdal Dinçer Kimdir.

İstanbul Teknik Üniversitesi'nde Jeoloji Mühendisliği'nden mezun olan Sait Erdal Dinçer daha sonra İşletme Mühendisliği bölümünde yüksek lisans yaparak aynı üniversitede eğitimini sürdürdü.

1992-1995 yılları arasında Marmara Üniversitesi'nde ekonometri alanında yüksek lisans da yapan Dinçer, doktorasını da Marmara Üniversitesi ekonometri bölümünde tamamladı.

Dinçer, 2005 yılından bu yana akademik kariyerini Marmara Üniversitesi İktisat Fakültesi, Ekonometri bölümünde devam ettirdi.

Prof. Dr. Sait Erdal Dinçer’in veri yönetimi, veri madenciliği ve veri analizi üzerine çok sayıda çalışması bulunuyor.

2000 yılı sonrası Türkiye ekonomisine dair birçok çalışma hazırlayan Dinçer'in; 12 adet ulusal ve uluslararası yayınevleri tarafından basılmış kitap ve 26 adet ulusal ve uluslararası bilimsel dergilerde yayınlanmış bilimsel makalesi bulunuyor.

Ayrıca Dinçer'in, 7 adet uluslararası sempozyumlarda sunularak basılmış bildirileri bulunuyor.

İngilizce bilen Dinçer, ulusal ve uluslararası bilimsel dergilerde editörlük ve hakemlik yaptı.