Tüm ligler süresiz ertelendi

TAKİP ET

Bakan Kasapoğlu; 'Federasyon başkanlarıyla önemli bir toplantı yaptık. Detaylı, kapsamlı bir değerlendirme yaptık. Sadece bugünler değil, yarınları da planlamak. Hiçbir süreci son 18 yılda sporda geldiğimiz mesafe hepimizin malumu. Bu süreç bize bir irtifa kaybı yaşatmamalı. Sporumuzun gençliğimizin ileri matuf olan yürüyüşü çok ciddi bir şekilde devam edecektir.

Bakan Kasapoğlu; “Federasyon başkanlarıyla önemli bir toplantı yaptık. Detaylı, kapsamlı bir değerlendirme yaptık. Sadece bugünler değil, yarınları da planlamak. Hiçbir süreci son 18 yılda sporda geldiğimiz mesafe hepimizin malumu. Bu süreç bize bir irtifa kaybı yaşatmamalı. Sporumuzun gençliğimizin ileri matuf olan yürüyüşü çok ciddi bir şekilde devam edecektir. Cumhurbaşkanımızın liderliğindeki toplantıda organizasyonların durumlarını masaya yatırmıştık.
Salon organizasyonları başta olmak üzere tüm maçların seyircisiz oynanması yönünde karar almıştık. Bu geçtiğimiz hafta uygulandı. Euroleague, La Liga, Bundesliga gibi tatil kararları oldu. Ülkelerinde vaka sayıları binlerle ölü sayısı onlarla ifade edilirken ligler seyircili devam etti. Biz seyircisiz oynanma kararını vaka sayısına göre en erken alan ülkeyiz.
Corona virüs pandeminin yayılımı nedeniyle, salgının mevcut durumunun düşünülmesiyle yeniden değerlendirilmesi söz konusu. Ülkemizin en az zayiatla atlatılması için kararlar alındı. Bugün federasyon başkanlarıyla birlikte bu kararları tekrar mütalaa ettik ve liglerin hep birlikte ertelenmesine karar verdik."
TFF Başkanı Nihat Özdemir; '' Tarhilerin ise yapacağımız çalışmalar sonucunda belli olacağını da duyurmak isteriz. Bir çalışma grubu oluşturarak bundan sonraki programımızı oluşturacağız.
TFF İL TEMSİLCİSİ AÇIKLAMA YAPTI
TFF Karaman Temsilcisi Ferhat Koç; “Bakanımızın aldığı karar yerel liglerde mücadele eden takımlarımızı oldukça memnun etti. Corona virüs sebebiyle özellikle alt liglerimizde bulunun takımlarımızın maçlarını süresiz ertelemiştik. Dün U19 ligimizin ilk devresi bitti, ikinci devre için süresiz erteleme kararı aldık. Amatör Ligimizin  play off grubu müsabakaları bu Pazar başlıyordu. Fakat alınan bu Liglerin erteleme kararı bizi de kapsıyor. Bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na ve TFF Başkanımız Nihat Özdemir’e teşekkür ediyoruz. Yapılacak olan çalışmaların ardından liglerin ne zaman başlayacağı belli olacak.”dedi.

tff tff 3.lig tff puan maçlar iptal maçlar ne ertelendi