Türk Büro-Sen'li Kadınlar Kahvaltıda Buluştu...

TAKİP ET

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen kahvaltıda Türk Büro-Sen üyesi kadınlar bir araya geldi .Türk Büro-Sen Karaman İl temsilciliği tarafından gerçekleştirilen etkinlik ilgi topladı.

 

 Program sonrası il başkanı başkanı Celalettin Kutbay, “Yaşanılabilir bir dünya için kadının; insan hakları merkezli etkinlik alanının güçlendirilmesi, eğitim, istihdam, sağlık, hukuk, siyaset ve benzeri alanlardaki olanaklardan eşit düzeyde yararlanması, kadın ve erkeğe verilen haklarıın, yüklenen sorumlulukların adil bir biçimde dağıtılması son derece önemlidir.

Günümüzde kadınlarımızın maalesef hak ettikleri ilgiyi, desteği ve saygıyı yeterince gördüklerinden bahsetmemiz çok zordur. Bugünlerde kadınlarımız Gazze başta olmak üzere Doğu Türkistan’da, Halep’te, Kırım’da ve nicelerinde insanlık dışı katliamlara uğramaktadır. 

Son derece hazin ve trajik bu rezaletlerin önlendiği, engellendiği ve suçluların hak ettikleri cezayı bulduğu bir dünya için başta siyasi sorumluluk sahipleri olmak üzere herkes üzerine düşeni eksiksiz yerine getirmelidir.

Kadın haklarının evrensel, bölünmez, vazgeçilmez, ayrılmaz bir bütün olduğunu kabul eden vizyon genişliğinin yanı sıra; kadına saygının ve manevi olarak yükümlülüklerin bilincine ulaşmış ve gereğini yerine getiren sorumluluk kültürüyle de önümüzdeki sorunların aşılacağı kuşkusuzdur. 

Türkiye Kamu-Sen ve bağlı sendikalarımız, son dönemde yaşama ve çalışma şartları daha da zorlaşan kadınları desteklemeye ve haklı mücadelelerinde yanlarında olmaya devam edecektir.

Bu vesileyle her şeyin en iyisine layık olan Türk kadının 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü tebrik ediyor, başta şehit annelerimiz olmak üzere, bütün kadınlarımıza sevgi ve saygılarımı iletiyorum" dedi.

haber Celalettin Kutbay Haber Türk Büro sen Haber karaman son dakika