Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu başkomutan Mustafa Kemal Atatürk Karaman'da anılıyor

TAKİP ET

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 83'üncü yılında tüm yurtta olduğu gibi Karaman'da da anıldı.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ebediyete intikalinin 83. Yıl dönümünde Karaman'da düzenlenen etkinliklerle anıldı.
 
Cumhuriyet Parkında Atatürk Anıtı’na çelenklerin konulması ile başlayan anma programı saygı duruşu ve İstiklâl Marşının okunmasıyla sona erdi.
 
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 83. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen ve Piri Reis Kültür Merkezinde devam eden anma programı, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşımızın okunmasıyla başladı. Başarı Koleji Müdür Yardımcısı Mustafa Onur Tandoğan’ın günü anlam ve önemini belirten konuşmasıyla devam etti. 
 
Başarı Koleji öğrencileri tarafından okunan şiirler, oratoryo gösterisi ve türkülerin seslendirilmesiyle devam eden program, yapılan yarışmada dereceye giren öğrenciler için düzenlenen ödül törenin ardından toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.
 
Programın sonunda okul öğrencilerine, programın hazırlanmasında emeği geçen yöneticilere ve okul idaresine katkıları nedeniyle teşekkür eden Vali Mehmet Alpaslan Işık, Atatürk resimlerinden oluşan resim sergisini gezerek yapılan çalışmaları inceledi. 
 
10 Kasım Atatürk’ün anma programına Vali Mehmet Alpaslan Işık, Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, Cumhuriyet Başsavcısı Behçet İşlek, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Namık Ak, Vali Yardımcıları Kamuran Mustafa Ballı, Oğuz Şenlik ve Mehmet Özmen, il protokolü, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarından temsilciler ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

10 KASIM ATATÜRK'Ü ANMA GÜNÜ PROGRAMI AYRICA KMÜ'DE DE DÜZENLENDİ
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde   '10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü' konulu program düzenlendi.
Atatürk'ün vefatının 83'üncü yıl dönümü nedeniyle düzenlenen programa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Muşmal, Eğitim Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Aliye Çınar Köysüren, üniversite personeli ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program Eğitim Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Aliye Çınar Köysüren'in açılış konuşması ile devam etti.
Prof. Dr. Aliye Çınar Köysüren, İstiklal harbinin lideri, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 83'üncü yıl dönümü nedeniyle bir araya geldiklerini ifade ederek, "Lider, toplumsal kodları anlayıp bu mevcut değerleri sentezleyerek toplumu bir değişime hazırlar. Bir lider toplumun kodlarını yok sayarak lider olamaz. Atatürk, toplumu önemseyen ve toplumla birlikte hareket eden bir liderdi. Kağnının arkasındaki kadını, Mehmetçik'e mermi taşıyan Ayşe bacıyı, Kara Fatma'yı harekete geçiren bir komutandı." dedi.
"Atatürk bizim milli değerlerimizden biridir"
Açılış konuşmasının ardından Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Alaattin Uca  'Atatürk'ün Ölümünün Dış Dünyadaki Yankıları' konulu sunumunu gerçekleştirdi.
Doç. Dr. Uca, Atatürk'ün vefatının Türkiye'de ve dünyada büyük bir yankı uyandırdığını vurgulayarak, "Devletimizin kurucusu ve milletimizin yetiştirdiği bir lider olan Atatürk, vefatından sonra inkılaplarıyla, ilkeleriyle ve eserleriyle gönüllerde yaşatılmıştır. Atatürk, bizim milli değerlerimizden biridir. Dünya üzerinde bin yılı aşkın devlet tecrübesine sahip Türk milletinin kurduğu son devlet olan Türkiye Cumhuriyeti'nin banisidir. Bu açıdan baktığımız zaman Büyük Hun İmparatorluğu için Teoman, Avrupa Hun İmparatorluğu için Ildız, Göktürk Devleti için Bumin Kağan, Uygur Devleti için Bilge Kağan, Büyük Selçuklu İmparatorluğu için Tuğrul Bey, Anadolu Selçuklu Devleti için Süleyman Şah, Osmanlı İmparatorluğu için Osman Gazi ve diğer pek çok devlet kurucuları ne ise Türkiye Cumhuriyeti için de Gazi Mustafa Kemal Atatürk işte odur.  Atatürk önce kendine sonra da milletine olan güveniyle milli birlik ve beraberlik şuuruyla bütün zorlukları aşmayı başarmış bir liderdir." dedi.
"Türkiye Cumhuriyeti Devleti payidar oldukça onun kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türk milletinin gönlünde yaşamaya devam edecektir"
Doç. Dr. Uca konuşmasının son bölümünde Atatürk'ün vefatının dış dünyadaki yansımalarından kesitler sunarak devlet adamları, yazar, şair, din adamı ve aydınların sözlerini paylaştı.
Doç. Dr. Uca, "Burada söylenen bütün sözler yabancılara aittir. Yabancı devlet adamları, yazarlar ve gazeteciler Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün nasıl bir değer olduğunu ve Türk milletine neler kazandırdığını düşünceleri ile ortaya koymuşlardır. Yabancıların bu duyguları ve düşünceleri elbette ki önemlidir. Fakat bundan daha da önemli olan şudur ki; Türkiye Cumhuriyeti Devleti payidar oldukça onun kurucusu olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türk milletinin gönlünde yaşamaya devam edecektir." diyerek sözlerini noktaladı.
Program, KMÜ Müzik Topluluğu tarafından 'Atatürk'ün Sevdiği Şarkılar' temalı müzik dinletisi ve Eğitim Fakültesi öğrencileri tarafından hazırlanan 'Mustafa Kemal'i Düşünüyorum' ve 'Gidiyor' adlı şiirlerinin okunmasıyla devam etti.
Anma programı KMÜ Halk Oyunları Topluluğu üyesi Taha Gemici'nin 'Son Balo' adlı gösterimi ile sona erdi.
10 KASIM ATATÜRK'Ü ANMA GÜNÜ SERGİSİ
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Sanat Tasarım Öğrenci Topluluğu tarafından 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü Sergisi düzenlendi.
Atatürk'ün vefatının 83'üncü yıl dönümü nedeniyle düzenlenen serginin açılışına Rektör Prof. Dr. Namık Ak, üniversite personeli ve öğrenciler katıldı.
Sergi Yöneticiliğini (Küratörlüğünü) Doç. Dr. Mustafa Diğler'in yaptığı ve Resim Bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan sergide temel sanat örnekleriyle oluşturulan 28 eser ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.
Rektör Prof. Dr. Namık Ak resim sergisini gezerek Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Resim Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Diğler ve öğrencilerden yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.