TÜRKİYE'DE DOLAR ZENGİNİ İL SIRALAMASINDA KARAMAN 8.SIRADA

TAKİP ET

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun verilerine göre, Türkiye'de en çok döviz rezervi olan il Aksaray oldu. Aksaray'ın hemen ardından ise Nevşehir ve Kırşehir gelirken, bu sıralamada Karaman ise 8.sırada kendine yer buldu.

Türkiye'nin mevduat haritasına göre, dövizi en çok seven şehirler sıralamasında İç Anadolu Bölgesi başı çekiyor. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) verilerine göre, toplam mevduatı içinde dövizin payı en yüksek il eylül sonu itibarıyla yüzde 48,9'la Aksaray. Bu ili yüzde 46,4'le Nevşehir ve Kırşehir izlerken şehrimiz Karaman ise %44, 4 ile 8. sırada.

EN FAZLA DÖVİZ MEVDUATI OLAN İL AKSARAY

Toplam mevduatı içinde dövizin payı en yüksek il eylül sonu itibarıyla yüzde 48,9'la Aksaray. Bu il, dolarizasyon oranı 2022 sonuna göre 8,8 puan düşmesine rağmen ilk sıradaki yerini koruyor.

AKSARAY'I NEVŞEHİR VE KIRŞEHİR TAKİP EDERKEN KARAMAN 8.SIRADA

Dövizin payında bu ili yüzde 46,4'le Nevşehir ve Kırşehir, yüzde 46,2 ile Yozgat, yüzde 45,4'le Kütahya illeri izliyor. Yalova yüzde 45,3, Bayburt yüzde 45,2, Karaman ve Elâzığ yüzde 44,4 ve Antalya yüzde 43,9'la mevduatında dövizin payı en yüksek ilk on il arasında yer alıyor.

Karaman Karaman Haber döviz karaman son dakika karaman haber döviz