Türkiye'nin kilitlendiği Kabine toplantısı sona erdi! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklama yapıyor.

TAKİP ET

Tüm Türkiye'nin gözü kulağı Kabine Toplantısı kararları ve sonuçlarına çevrilirken, 1 Haziran'dan itibaren başlayacak olan normalleşme kararları açıklandı. Başkan Erdoğan, hafta içi hafta sonu sokağa çıkma yasağı başta olmak üzere düğünler, kafeler, restoranlar ve alınan birçok yeni kararı kamuoyu ile paylaştı.

ALINAN YENİ KARARLAR

- Sokağa çıkma sınırlamaları hafta içi ve cumartesi 22.00-05.00 arasında uygulanacak. Bu sınırlama hafta sonu ise cumartesi 22.00 ile pazartesi sabahı 05.00 arasında uygulanacak.

- Temmuz ayında bu kısıtlama sayıları vaka ve vefat sayıları ve aşılamaya göre yeniden belirlenecek.

- Restoran, lokanta gibi yerler sabah 07.00 ile akşam 21.00 arasında belirlenen kurallara göre; gece 24.00'e kadar paket servisi olacak. Pazar günü ise sadece paket servis.

- Kahvehane, kafe, çay bahçesi, lunapark gibi işletlemelrr, sabah 07.00 ile akşam 21.00 arasında pazar günü hariç çalışabilecektir.

- DÜğün törenleri belirlenen şartlara uygun şekilde 1 Haziran'dan itibaren başlayacak.

- 2021-2022 akademik takvimi 13 Eylül'de başlayacak. Kamu kurumlarındaki esnek mesai uygulaması devam edecek


Tüm Türkiye'nin merakla beklediği kritik Kabine toplantısı  sona erdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1 Haziran sonrası geçerli olacak normalleşme kararlarını açıklıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3 saat 45 dakika süren Kabine toplantısı ardından açıklama yapıyor.

Kademeli normalleşme kararıyla birlikte kafe ve restoranlarda, sabah 07.00- 21.00 masaya servis, 24.00'e kadar da paket servis sürdürülebilecek.

 

yasaklar kalkıyor mu yasaklar kalkıyor mu 2021 yasaklar kalkıyor mu son dakika kabine kararı karaman haber