TÜRKİYEDE'Kİ KORONAVİRÜS VAKA SAYISI 47'YE YÜKSELDİ

TAKİP ET

Bakan Koca, 'Bugün 29 yeni tanı kondu.hasta sayımız 47 oldu.' dedi.

Akşam saatlerinde Bilim Kurulu toplantısının ardından kameraların karşısına geçen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Daha sonra açıklayacağım" dediği koronavirüs vaka sayısını sosyal medyadan duyurdu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından, bugün konan 29 yeni tanı ile toplam vaka sayısının 47'ye yükseldiğini açıkladı.

Bakan Koca, “Bugün 29 yeni tanı kondu. Yeni tanı konanlarla birlikte toplam hasta sayımız 47 oldu. Son 29 vakanın tamamı doğrudan veya dolaylı olarak ABD, Ortadoğu ve Avrupa temaslıdır, 3’ü Umreden döndü. Yurt dışı teması risk olmaya devam edecek. Tedbirleri sıkı uygulayalım.” dedi.


 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de 47 kişiye bulaşan yeni tip koronavirüs vakalarını kaynağını da açıkladı. Koca önceki gün yaptığı açıklamada vakaların 7'sinin Avrupa'dan 3'ünün Amerika'dan geldiğini duyurmuştu. Bakan'ın vakaların 47 olduğunu duyurduğu açıklamasında ise 29 yeni hastanın doğrudan veya dolaylı olarak ABD, Ortadoğu ve Avrupa temas olduğunu, 3'ünün de umreden döndüğünü açıkladı.


coronavirus coronavirus türkiye korona virüsün belirtileri korona virüsü olan ülkeler türkiye korona virüsü sayısı