ÜMİT ÖZDAĞ'DAN KILIÇDAROĞLU'NA DESTEK

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Zafer Partisi Genel Merkezi'nde açıklama yaptı. Zafer Partisi Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçiminde Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyecek. Kılıçdaroğlu, "Güzel sonuçlar elde edildi" derken, Ümit Özdağ, "Zafer Partisi olarak Sayın Kılıçdaroğlu'nu ikinci turda destekleme kararı verdik" diyerek seçmenlerden Kılıçdaroğlu için oy istedi.

Cumhurbaşkanlığı seçiminin 2. turuna günler kala siyaset gündeminde hareketlilik sürüyor. Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ'ın Kılıçdaroğlu'na destek kararı sonrası İYİ Parti lideri Meral Akşener'den de açıklama geldi. ''7 maddelik CHP Genel Başkanı sıfatıyla Sayın Kılıçdaroğlu’nun imzasının olduğu, Zafer Partisi Genel Başkanı sıfatıyla da Sayın Özdağ’ın imzasının olduğu bir mutabakat metni yayınlandı. Dolayısıyla o metinde bizleri rahatsız edecek bir şey yok.''

GELECEK PARTİSİ'NDEN ÖZDAĞ TEPKİSİ

Söz konusu açıklamaya Millet İttifakı'nın diğer ortağı partilerin nasıl tepki vereceği merak konusu olurken, ilk tepki Ahmet Davutoğlu'nun liderliğindeki Gelecek Partisi'nden geldi.

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selim Temurcu, Özdağ'ın yaptığı çıkışla ilgili "günün şakasını yapmış sanırım! Kazanmak için her yol mübah değildir" ifadelerini kullandı.

Temurcu'nun açıklaması şöyle;

"Sn. Özdağ günün şakasını yapmış sanırım!

Bir şaka da benden. Bu adam İçişleri Bakanı olacağım diyorsa, Sn. Soylu kesin kalacak demektir.

Bir toplumsal barış projesi olan Millet İttifakı, göç ve sığınmacı problemini çözmeyi taahhüt etmiştir.

Kazanmak için her yol mübah değildir."