ÜNİ-PER-SEN : MEMUR MAAŞLARI ASGARİ ÜCRET DÜZEYİNDE

TAKİP ET

Sendikalar, kamu işçilerine yönelik ücret artışlarının ardından memurlara seyyanen zam çağrısında bulundu. Memura ara zam konusu bir süredir gündemden düşmüyor. Milyonlarca memur seçim zammı beklentisi içinde. Memur sendikaları da bu konuda taleplerini hükümete iletmeye devam ediyor. Bir yandan memura ek zam gelecek mi tartışmaları devam ederken bir yandan da zam oranları ortaya çıktı. Her ne kadar Cumhurbaşkanı Erdoğan temmuz ayını işaret etse de memur zammı seçim öncesi açıklanacak gibi.

Üni-Per-Sen yaptığı yazılı açıklamada memurlar ile işçiler arasındaki ücret makasının yılbaşı itibarıyla açıldığını belirterek, memur maaşlarının asgari ücret seviyesine çekilmek istendiği iddia edildi.

Üni-Per-Sen'in yazılı açıklaması şöyle:

Öncelikle İşçi kardeşlerimize maaş zamları hayırlı olsun demek istiyoruz. Bu seçim döneminde maalesef tek iyileştirme yapılmayan çalışan grubu memurlar olmuştur. Memurlar açlığa mahkum edilmiş. En düşük işçi maaşı en düşük memur maaşının iki katı olmuştur.

Maalesef bugün tekrar Malumsenlerin sendika rüşveti %2 Ali Cengiz Oyunu ortaya çıkmıştır. Hak sendikacılığının bitirilmesi memurlarının haklarını savunan sendikaları yıldırma, yıpratma, üyelerini alarak haklarını savunmalarını güçlenmelerine engel olmak için yaptıkları sinsi planları ortaya çıkmıştır. Biz bu oyunu bozmazsak emin olun 2. plan ASGARİ ÜCRET DÜZEYİNDE MEMUR MAAŞIDIR...

BUNA İZİN VERMEYECEĞİZ.... HAKLARIMIZDAN VAZGEÇMEYECEĞİZ... EYLEM YAPMAKTAN KORKMAYACAĞIZ... İŞ BIRAKMAYA VARAN EYLEM PLANLARIMIZ MASADADIR...

Son bir yılda kira fiyatlarından ürün fiyatlarına kadar tüm ürün gruplarında kat kat zamlar gelirken, memur zammının piyasa gerçeklerinden uzak olan TÜİK verileri üzerinden verilmesi nedeniyle bu zamların çok gerisinde kalmış, memur da yoğun bir şekilde geçim sıkıntısı yaşamaya başlamıştır.

Biz sendika olarak özellikle son bir yıldır bu duruma dikkat çekerek memura seyyanen zam yapılması, memurun düştüğü durumdan kurtarılması gerektiği yönünde taleplerimizi iletmiş, konu hakkında eylemselliğimizi de arttırmıştık.

Geçtiğimiz günlerde memurlar sosyal medya üzerinden konuyla ilgili yoğun tepki göstermesi üzerine, 1 Mayıs'da sözde yetkili sendikanın genel kuruluna katılacak olan Cumhurbaşkanı sn. Recep Tayyip ERDOĞAN'ın memurlara zam açıklaması yapılacağı yönünde kulis bilgisi paylaşılmaya başlanmıştı.

1 Mayıs'ta memur geçim derdine deva beklerken yine memur için hiçbir açıklama yapılmamış, memur sendikasının genel kurulunda memur 10 dakika bile konuşulmamıştır.

Görünen o ki, memurun alım gücünün ne kadar düştüğünden hükümet yetkilileri habersizdir. Sözde yetkili sendika hükümeti yanlış bilgilendirebilir de, kamuoyu hiç mi değerlendirilmiyor? Memur her gün farklı başlık altında alım gücü ile ilgili durumlarını anlatırken, hükümet yetkilileri neden göz önünde bulundurmamaktadır? Hükümet memurdan vazgeçmiş olabilir de muhalefet liderleri de memur ile ilgili ayakları yere basan bir açıklamayı neden yapmamaktadır?

Memurun artık bekleyecek bir günü bile yoktur. Temmuz türküsü söyleyerek memur oyalanmamalı, zam kararı bir an önce açıklanmalıdır.

Memurun kayıplarının telafisi için en az 7500 TL seyyanen zam ve sonrasında %50 oransal zam zorunluluk olmuştur.

Malumsenlerden dün istifa edilmediği için bugün maalesef kamu personeli sefalete sürüklenmiş durumdadır. Sizlerden isteğimiz sizleri savunan sendikalara üyeliklerinizi taşıyın. Sendikamız alanda mücadelesini sonuna kadar sürdürecektir. Lütfen bugünlerde siyasete alet olmayalım. Hak mücadelesi siyaset üstüdür. Bu bilinçle mücadelemize devam edeceğiz. %2 çözülecek bize güvenin bugün aylık 200 TL denk gelen Sendika rüşvetine Sendikanıza sahip çıkmayı bırakmayın... geleceğinizi karartmayın... ÜNİPERSEN Üniversite çalışanlarının son şansıdır...