ÜNİVERSİTELER YAZA KADAR TATİL EDİLDİ VE ASKERLERİN CELPLERİ ERTELENDİ

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Üniversitelerimizi yaz aylarına kadar tatil ediyoruz, uzaktan eğitime geçiyoruz.'' dedi. Erdoğan, can kaybının 21 bin 43'e, yaralı sayısının da 80 bin 97'e yükseldiğini duyurdu. Erdoğan, 13 binin üzerinde yükümlü askerin mart ve nisan celpleri mayısa ertelendiğini açıkladı.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "asrın felaketi" olarak nitelenen, Akdeniz, Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerindeki 10 ili etkileyen depremlerle ilgili incelemelerde bulundu.

Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle üniversitelerde tamamen uzaktan eğitime geçileceğini açıkladı.

 

ÜNİVERSİTELERDE YAZA KADAR UZAKTAN EĞİTİM



Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bir yıl içinde inşa ve ihya çalışmalarını halledeceğiz. Türkiye genelindeki tüm KYK yurtları yaz sonuna kadar depremzedelere tahsis edilecek. Üniversitelerimizi yaz aylarına kadar tatil ediyoruz, uzaktan eğitime geçiyoruz.'' diye konuştu.

YAZ MEVSİMİNE KADAR ÜNİVERSİTELER TATİL

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yaz mevsimine kadar üniversitelerimizi tatil ediyoruz. Tamamen uzaktan eğitimle devam edecekler." sözlerini kullandı.


ASKERLERİN CELPLERİ ERTELENDİ

Erdoğan "Deprem bölgesinde ikamet eden veya deprem bölgesi illerinin nüfusuna kayıtlı 13 binin üzerindeki yükümlü askerimizin mart ve nisan celpleri mayısa ertelenmiştir" dedi

 

 

karaman ÜNİVERSİTELER TATİL Mİ askeri celpler uzadı mı üniversite deprem