Vali, Belediye Başkanı ve Rektör'den 10 Kasım Mesajı

TAKİP ET

Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık, Belediye Başkanı Savaş Kalaycı ve KMÜ Rektörü Prof. Dr. Namık Ak, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü dolayısıyla birer mesaj yayımladı.

Vali Mehmet Alpaslan Işık, Belediye Başkanı Savaş Kalaycı ve KMÜ Rektörü Prof. Dr. Namık Ak, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü dolayısıyla birer mesaj yayımladı.

Vali Mehmet Alpaslan Işık'ın 10 Kasım Mesajı:

Vali Mehmet Alpaslan Işık mesajında, “10 Kasım. Türk Milletini esaretten kurtarmak için Kurtuluş Savaşını başlatan üstün askeri ve siyasi dehası ile bu savaşı kazanarak Cumhuriyetinizi kuran Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikal ettiği gün. 
İnsanlar eğer arkalarında bir eser bırakırlarsa ölümsüzleşirler. İşte Atatürk’te en büyük eserim dediği Cumhuriyeti kurup bizlere emanet ettikten sonra ebediyete intikal etmiş ölmemiş, ölümsüzleşmiştir. 
Bugün Türkiye Cumhuriyeti Atatürk’ün göstermiş olduğu yolda muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkma gayreti içindedir. Bunu başarıyla yürütmektedir. Her karış toprağı şehit kanı ile sulanmış bu topraklarda milli birlik ve beraberliğimizi koruyarak müreffeh bir şekilde yaşama ve azim kararlılığından hiçbir güç bizi alıkoyamayacaktır.  
Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bu topraklar için toprağa düşen tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Belediye Başkanı Savaş Kalaycı'nın 10 Kasım Mesajı:

Başkan Kalaycı, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 83. yıl dönümünde saygı ve şükranla anıyoruz. Milli Mücadelenin önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk, cephelerde gösterdiği başarısı başta olmak üzere devlet adamlığı ve liderlik vasfı ile Türk Milletinin en önemli isimlerinden birisi olmuştur. Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 83. yılında saygı ve özlemle anıyor, bu vesileyle Millî Mücadelemizin tüm kahramanlarını, aziz şehit ve gazilerimizi de rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” 

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Namık Ak'ın 10 Kasım Mesajı:

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Namık Ak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 83’üncü yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Rektör Namık Ak, mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Devletimizin düşman kuvvetleri tarafından parçalanarak paylaşılmak istendiği zorlu dönemlerde arif, asil, aziz, necip ve kahraman milletimizin bağımsızlık mücadelesini başlatan Gazi Mustafa Kemal'in ve Kuva-yı Milliye'nin mücadele ruhu, ebediyen sürecek olan vatan sevgimizin en anlamlı örneklerinden birisi olmuştur.
Tarih boyunca emperyalist devletlerin tehditlerine ve saldırılarına maruz kalan vatan topraklarımızda yüz yıl önce hiçbir zorluk karşısında yılmayan, yokluk içerisinde elde olan imkânları kullanarak tek vücut halinde seferber olan milletimiz, bugün de aynı ruh ve kararlılıkla vatanına, bayrağına ve devletine olan bağlılığını sürdürmektedir.
Genç, yaşlı, kadın, erkek demeden milletinin her bir ferdine sonsuz bir güven duyan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onunla birlikte vatan uğruna mücadele veren silah arkadaşlarının yanı sıra aziz şehitlerimiz ve kahraman ecdadımızın emaneti olan devletimizin ilelebet bağımsız ve güçlü kalabilmesi için bizlere büyük bir sorumluluklar düşmektedir. Özellikle gençlerimizin geçmişten aldığımız gücün farkında olarak geleceğe umutla bakabilmeleri ve muhtaç oldukları kudretin damarlarındaki asil kanda mevcut olduğunu bilerek güçlü Türkiye hedefine doğru emin adımlarla ilerlemeleri en büyük temennimizdir.
Bu duygu ve düşüncelerle şahsım ve üniversitemiz adına başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanı uğruna canlarını feda eden şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, kahraman gazilerimizi de şükran ve minnetle yâd ediyorum."