Van Otlu Peynirinin Kuru Tuzlama Usulü ile Yapımı

TAKİP ET

Öncelikli olarak Van otlu peynir fiyatı ve yapımı için dilimler üzerine göz kararı olacak şekilde mutfak tuzu serpilir.

Öncelikli olarak Van otlu peynir fiyatı ve yapımı için dilimler üzerine göz kararı olacak şekilde mutfak tuzu serpilir. Bu dilimler 3 veya 4 gün beklemeye bırakılır. Dilimler daha sonrasında bol tuz ile yıkanır. Bir kat peynir ve bir kat cacık olacak şekilde toprak küp veya plastik bir kabın içerisine yerleştirilir. İşin en püf noktası ise peynirler kaplar içerisine yerleştirilirken, hiç aralarında boşluk kalmayacak bir şekilde iyice yerleştirilmesidir.
Bu doldurma işlemi tamamlandıktan sonra kapların ağzına üzüm yaprağı konur ve çamur ile sıvanma işlemi uygulanır. Kaplar serin olan bir yere kabın ağız kısmı toprağa gelecek bir şekilde koyulur. Bunun üzeri gevşek bir toprak ya da kum ile örtülür. Otlu peynir bu şekilde 2 veya 3 ay kadar dinlenmeye bırakılır. Sizde otlu peyniri kahvaltı sofralarında bulundurmak isterseniz, Van Otlu Peyniri sitesinden alabilirsiniz.

Van Otlu Peynir Nereden Alınmalıdır?

Van otlu peynir almak istiyorsanız ve bu eşsiz tadın farkına varmak istiyorsanız, siteden güvenli bir şekilde temin edebilirsiniz. Genellikle Van otlu peynir fiyatları alacağınız miktar durumuna göre değişiklik gösterir. Siz kendinize göre bir oranda peynir alabilirsiniz. Genellikle otlu peynir fiyatı almak istediğiniz kg ya da gr göre belirlidir. Tek yapmanız gereken sizin tüketebileceğiniz kadar bir ürünü seçmenizdir. Otlu peynir almak isterseniz, Van Otlu Peyniri sitesinden alabilirsiniz.