VDS Kiralama Hizmeti

TAKİP ET

Firmaların sunucu olarak isimlendirilen ve özel amaçlar için kullanılan işletim sistemlerine ve güçlü donanımlara sahip bilgisayarlara ihtiyaçları olabilir.

Firmaların sunucu olarak isimlendirilen ve özel amaçlar için kullanılan işletim sistemlerine ve güçlü donanımlara sahip bilgisayarlara ihtiyaçları olabilir. Bunun için fiziksel olarak sunucu kurulumu gerçekleştirmek ve bunun yanında lisanslı işletim sistemleri ile temel donanımlar kullanmak yüksek bütçelere neden olur. Bu nedenle şirketler vds kiralama hizmetleri almayı tercih ederler.
VDS hizmetinde sistem kaynakları yazılımsal ve donanımsal olarak kullanıcılara ait olur. Gerçek fiziksel sunucuların sanal anlamda donanımlarının bölünmesi ve bunun yanında kullanıcıların ihtiyaç duyduğu işletim sistemlerinde yapılandırmalar yapılarak hazırlanan sunucular kullanıcılara doğrudan yönetici yetkisi verme özelliğine sahiptir. Bu şekilde sunucu yönetici yazılım kurulumu ve bunun yanında güncelleme işlemlerini kolay bir şekilde yapabilir.

VDS Server Çözümleri Nelerdir?

Firmaların operasyonel faaliyetlerini sorunsuz olarak sürdürmeleri adına VDS çözümleri son derece önemlidir. Verimek sitesi üzerinden VDS server çözümleri hizmetleri alınabilir. VDS sunucuları donanım konusunda kullanıcılara büyük esneklik sağlama özelliğine sahiptir. İşlemci yapısı ile performansları, depolama birimlerinin kapasiteleri, RAM kapasiteleri gibi parametreler VDS fiyatlarına bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Bu aşamada firma yöneticilerinin kurumun gereksinimleri doğrultusunda doğru seçimler yapması önemli bir konudur.
Hosting satışı yapan kişilerin satın almış olduğu barındırma hizmetleri reseller hosting olarak isimlendirilir. Bu hizmetlerde satın alınan hosting alanı pek çok web sitesi tarafından kullanılabilir. Bu paketleri normal hosting paketlerinden farkı sadece birden fazla sitenin barındırılmasına izin vermesi değildir. Bunun yanında hosting satışı yapacak olan firma veya kişiler için piyasaya sürülmüş olan bu paketlerde yönetim panellerinin çeşitli alanlarına banner ve logo kullanılabilir. Bu da firmaların ön plana çıkmasına yardımcı olacaktır.

VDS Server Kiralama

VDS server fiyatları kaynak artırımı ya da azaltma gibi durumlara göre farklılık gösterebilir. Yeni client bilgisayar kullanımına geçen firmalar küçük maliyet artışları ile VDS altyapılarının güçlendirilmesi adına çalışmalar yapabilir. Sunucu gereksinimleri çeşitli nedenlerle azalan fakat sunucudan kopmaması gereken şirketler ise VDS donanım özellikleri zayıflatmalıdır. Bu şekilde gider kalemlerinin düşürülmesi sağlanabilir.
Fiziksel sunucularda donanım arızalarının meydana gelmesi büyük mali yüklere neden olabilir. Bu da şirketler açısından istenmeyen bir durumdur. Bunun yanında çeşitli nedenlerle yedeklemelerin zamanında yapılmaması durumlarında geri dönüşü olmayan durumlar yaşanabilir. Donanım garantileri VDS sunucularının fiziksel sunucular ile kıyaslandığında en önemli avantajları arasında yer alır. Ekran kartlı sunucu ise çeşitli programların ve oyunların çalıştırılmasına yardımcı olur.

VDS Faydaları Nelerdir?

VDS sunucu çözümlerinde stabilite ve güvenlik bir arada yer alır. Bu nedenle güvenlik açığı gibi istenmeyen durumlar meydana gelmez. Verimek VDS server çözümlerinin güvenliğini sağlamanın yanında sunuculara gelebilecek saldırıları da öncesinde engellemiş olur. VDS serverlar yedekleme ile alakalı konularda da kullanıcılara faydalar sağlar. VDS sunucular fiziksel sunucular ile kıyaslandıklarında gereksinim halinde olan donanım özelliklerinin değiştirilebilir olması büyük bir avantajdır.