Cumhur İttifakından Yerel Seçimler İçin Yeni Formül Arayışları

TAKİP ET

Cumhur ittifakı 2024'de yapılacak olan yerel seçimlere hazırlanıyor. Cumhur İttifakı’nın, 31 Mart 2024’te yapılması planlanan yerel seçimlere, CHP’li 11 büyükşehrin belediye başkanlığı için 2019 yılında olduğu gibi yeniden ittifak yapacağı öğrenildi. kapsamında 

Kulislere göre AK Parti’nin, Ankara’da Mansur Yavaş’ın karşısına MHP seçmeninin de benimseyeceği “milliyetçi” bir ismi aday göstereceği ileri sürülürken İstanbul’da ise AK Parti’nin CHP adayının karşısına “çok daha güçlü bir adayla çıkacağı” kaydediliyor. MHP’nin, 2019 yerel seçimlerde olduğu gibi Ankara, İstanbul ve İzmir’de “AK Parti’nin adayını destekleyeceği”, AK Parti’nin de yine 2019 yerel seçimlerinde olduğu gibi Adana, Mersin ve Manisa büyükşehir belediye başkanlıklarında MHP’nin belirleyeceği adaylara destek vereceği konuşuluyor.

2019 Yerel Seçimlerinde ittifakın ortak çalışmalarının yanı sıra kendi politikaları doğrultusunda kampanyası yürüten AK Parti bu seçim döneminde "Gönül Belediyeciliği" isimli yerel yönetim vizyonuyla seçmen karşısına çıkmıştı. "Tevazu, Samimiyet ve Gayret ile Memleket İşi Gönül İşi" sloganıyla seçmene seslenen AK Parti, bugüne kadar ortaya koyduğu eserler ve yerel yönetimler vizyonuna atıfta bulunarak seçmenden destek istemişti.

Öte yandan MHP ise yürüttüğü seçim çalışmalarında daha çok beka ve istikrar söylemi üzerinde durmuştu. 2019 Yerel Seçimlerine yönelik yeni bir vizyon belgesi hazırlamayan MHP, 2014 yerel seçimleri için yayımladığı Üretken Belediyecilik Vizyon Belgesi'ni güncelleyerek "Bütüncül Yaklaşım, Birlikte Yönetim" sloganıyla seçmen karşısına çıkmıştı. 

Dolayısıyla gerek AK Parti gerekse de MHP kampanya süreçlerinde kapsamlı bir yerel yönetim vizyonu sunmanın yanı sıra genel siyasi meseleler üzerinden de bir söylem oluşturmuştu. 

Cumhur ittifakı Yerel Seçim