Yıkanmış kömürün faydaları nelerdir?

TAKİP ET

Kömür özellikle fosillerin yüzyıllar boyunca toprağın altında kalarak değişmesi sonucunda oluşan, ısı ve enerji üreten önemli bir madendir.

Kömür özellikle fosillerin yüzyıllar boyunca toprağın altında kalarak değişmesi sonucunda oluşan, ısı ve enerji üreten önemli bir madendir. Ülkemizde kömür yatakları ve maden zenginliği bakımından oldukça gelişmiştir. Yıkanmış kömür özellikle kül atağının bertaraf edilmesi neticesinde çevreye ve doğaya daha az zarar verir. Bu anlamda çevre dostu bir bilinçli yıkanmış kömürü tercih etmek önem arz eder. Öte yandan yıkanmış kömür, yine daha az kül bıraktığı için kül taşıma ve nakliye masrafları da ortadan kalkar. Yıkanmış kömür de yanma işlemi daha randımanlı olur ve daha efektif sonuçlar doğurur. Yıkanmış kömürlerin daha da saflaştırıcı göz önünde bulundurulduğunda yapılan araştırmalar bu kömür çeşidinin uzun süre yandığını ortaya koymuştur.

Uzun süre yanan bir diğer kömür çeşidi fındık kömür

Fındık kömürü uzun süre yanan kömür çeşitleri arasında yer almaktadır. Bu kömür adından da anlaşılacağı üzere küçük taneciklerden oluşan, sıkça tercih edilen, bir kömür çeşididir ve genel anlamda sanayi sektöründe kullanılır. Yıkama faaliyetlerinin kömürü verdiği faydalar göz önünde bulundurulduğunda zaten oldukça olumlu randıman alınan fındık kömürünün yıkamakta maksimum fayda sağlamaya sebebiyet verecektir. Bu yüzden birçok birey ve işletme yıkanmış fındık kömürü tercih eder. Ülkemizde İzmir merkezli olarak faaliyet yürüten Akbatı Dış Ticaret ve Mümessillik en kaliteli yıkanmış fındık kömürü seçeneklerini müşterilerine sunmaktadır.