YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi'ni ziyaret etti

TAKİP ET

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’ni (KMÜ) ziyaret etti.

YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. H. Haldun Göktaş, Yürütme Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Hüseyin Karaman ve Prof. Dr. Naci Gündoğan ile birlikte Karaman’a gelen Başkan Özvar, ilk olarak Vali Tuncay Akkoyun’u makamında ziyaret etti.

Valilik ziyaretinin ardından Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’ne gelen YÖK Başkanı Özvar, Rektör Prof. Dr. Mehmet Gavgalı ile bir süre görüştü.

KMÜ Rektörlük makamında gerçekleşen ziyarette YÖK Başkanı Özvar, Rektör Gavgalı’dan bilimsel ve akademik çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

 “Üniversitelerdeki çeşitliliği artırmaya devam edeceğiz”

Burada basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Başkan Özvar 2023-2024 eğitim-öğretim yılının şimdiden hayırlara vesile olması temennisinde bulundu. YKS’ye giren öğrencilerin sınav sonuçları ve tercihleri konusunda sona yaklaşıldığını hatırlatan Özvar “Yakın zamanda adaylarımızın, tercih ettikleri bölümlerle ilgili sonuçlar açıklanmış olacak. Gerek 34 yaşını doldurmuş kadınlarımız gerekse de gazi ve şehit yakınlarıyla ilgili ayırdığımız kontenjanlarla inşallah üniversitelerde çeşitliliği artırmak bakımından yeni bir öğrenci topluluğu da ortaya çıkacak. Bunların dışında da bildiğiniz üzere  yükseköğretimde erişilebilirliğin önündeki her türlü engeli kaldırmaya gayret ediyoruz. Yine deprem bölgesinde de öncesinde olduğu gibi en kısa sürede çalışmalarımızı tamamlayıp eğitim-öğretime devam edeceğiz. Önümüzdeki günlerde yapacağımız açıklamayla beraber, 2023-2024 yılının bütün ülkemiz açısından hayırlı olmasını diliyoruz” dedi.

   YÖK Başkanı Özvar KMÜ Senato Toplantısına katıldı

KMÜ ziyaretinde üniversite senato toplantısına da katılan Özvar, akademik birim yöneticileri ile bir araya geldi. Toplantıda üniversitenin mevcut durumu, bölgeye katkısı ve eğitim-öğretim faaliyetleri ele alındı.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, daha sonra üniversitenin birimlerinde incelemelerde bulundu.

Prof. Dr. Erol Özvar, Karaman Müzesi, Hatuniye Medresesi, Aktekke Camii ve İmaret Camii’ni ziyaretin ardından Karaman’dan ayrıldı.



YÖK Prof. Dr. Erol Özvar KMÜ Mehmet Gavgalı YKS