Yörük Kızı Müslüme Karaman'da Toprağa Verildi

TAKİP ET

Yörük aile Mehmet ve Selvi Yağal çiftinin 3 yaşındaki kızı Müslüme'nin cesedi, Gülnar'da kaybolduktan 10 gün sonra çadırdan 7-8 kilometre mesafede, 500 metre yüksekliğindeki bir dağın tepesinde ormanlık alanda bir ağacın altında bulunmuştu. Müslüme, göz yaşları arasında Karaman'da son yolculuğuna uğurlandı.

Mersin'in Gülnar'da kaybolduktan 10 gün sonra cansız bedenine ulaşılan 3 yaşındaki Müslüme, Karaman'da son yolculuğuna uğurlandı. Şüpheli ölüm nedeniyle küçük kızın anne babası ve bazı akrabaları emniyette ifade verdiği için cenazeye katılamadı. Diğer yakınları ise Müslüme'nin tabutu başında gözyaşlarına boğuldu.
Müslüme’nin cenaze namazına Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık, CHP Karaman Milletvekili Av. İsmail Atakan Ünver, MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, siyasi parti il başkanları, çok sayıda vatandaş ve yakınları katıldı.
Mersin'in Gülnar ilçesinde, 10 Kasım'da kaybolan ve geniş çaplı arama çalışması başlatılan 3 yaşındaki Müslüme'nin cansız bedeni dün, yaşadığı yerin 7 kilometre uzağında bulunmuştu. Acı haberiyle tüm Türkiye'yi yasa boğan küçük Müslüme'nin ölüm nedeni merak edilmiş, cinayet olması ihtimali endişe yaratmıştı.
Gülnar ilçesi Yanışlı Mahallesi kırsalında 10 Kasım'da çadır kurdukları sırada 3 yaşındaki kızları Müslüme'nin kaybolduğunu fark eden Yağal ailesi bölgede arama yapmış, sonuç alamayınca durumu ilgililere bildirmişti. Aramalardan sonuç alınamayınca AFAD, AKUT, itfaiye ve jandarma ekiplerince kırsal alanda geniş çaplı çalışma başlatılmıştı. O günden beri aranan 3 yaşındaki Müslüme'nin cansız bedeni dün, çadır kurulan bölgenin 7 kilometre uzağında bir mesafedeki ormanlık alanda bulunmuştu.