Yüz binlerce işsizin faydalandığı işsizlik maaşında başvuru şartları esnetiliyor

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı '100 Günlük İcraat Programı'nda yer alan işsizlik ödeneğiyle ilgili detaylar netleşmeye başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı '100 Günlük İcraat Programı'nda yer alan işsizlik ödeneğiyle ilgili detaylar netleşmeye başladı. Yüz binlerce işsizin faydalandığı işsizlik maaşında başvuru şartları esnetiliyor.


Mevcut sistemde geçerli olan diğer şartlar ise şunlar; çalışanın kendi isteği ve kusuru dışında işini kaybetmiş olması, son üç yılda 600 gün sigorta priminin ödenmiş olması, işten ayrıldığı tarihten geriye doğru 4 ay yani 120 gün kesintisiz olarak çalışmış olması şartı aranıyordu.

İşsizlik sigortası daha fazla sosyal koruma sağlayacak şekilde yeniden düzenleniyor. Daha önce son 120 gün devamsızlık yapanlara verilmeyen işsizlik maaşında bu koşul kaldırılıyor. Sürekli çalışma koşulu yerine iş sözleşmesinin devam edip etmediğine bakılacak. Yeni düzenlemeyle, Sosyal Güvenlik Kurumu'na eksik gün bildirilenler de artık işsizlik ödeneği alabilecek. Edinilen bilgiye göre; Mart 2002-30.6.2018 tarihleri arasında işsizlik ödeneği için İş-Kur'a 9.869.023 kişi başvurduğu ve bunlardan işsizlik ödeneği almaya hak kazanan 6,182,363 kişiye 20.657.493,437 TL. işsizlik ödeneği ödemesinde bulunulduğu öğrenildi. İşsizlik sigortası yardımlarından faydalanmak için her şeyden önce kendi istek ve kusuru dışında işsiz kalmış olmak ve ayrıca iş sözleşmesinin bitim tarihinden itibaren 30 gün içinde İş-Kur'a müracaat edilmesi gerekiyor.