2019 YAŞLILAR HAFTASI DOLU DOLU GEÇTİ

TAKİP ET

Yaşlılara Saygı Haftası Karaman'da dolu dolu geçti

Yaşlılara Saygı Haftası Karaman'da dolu dolu geçti. Ülkemizde yaşlıların sorunlarına dikkat çekmek düzenlenen etkinlerle kutlanan Yaşlılara saygı haftası Karaman'da da çeşitli etkinlikler le kutlandı.



 

Karaman Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı huzur evlerinde düzenlen Yaşlılara Saygı Haftası kapsamında çeşitli ettinlikler le kutlandı. Etkinliklerde; Karaman Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından toplumsal bilinci arttırmak amacıyla çeşitli  gezi ve programlar düzenlendi.



Etkinlikler çerçevesinde Karaman valisi Fahri Meral ve pek çok kurum yönetimi, çeşitli okullardan öğrenci grupları huzur evinde barınan yaşlıları ziyaret ederek hediyeler verdiler. Duygulu anların yaşandığı ziyaretlerde hafta boyunca yaşlılar gönüllerince eğlendiler mutlu oldular.



Etkinliklerde büyük emeği geçen vali Fahri Meral'in eşi  Zehra Meral, Dursun Fakih Huzurevi Müdürü Ayşe Ülkü Özkan Akyıldız ile birlikte İl Müdürlüğün düzenlediği Dursun Fakih Huzurevinde kalan yaşlılar ve Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Uygulama Anaokulu öğrencilerinin buluştuğu etkinliğe katıldı.



Dursun Fakih Huzurevinde düzenlenen ve çocukların ve yaşlıların buluştuğu programda, yaşlıların ve Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Uygulama Anaokulu öğrencilerinin birlikte yaptıkları bez çanta ve boyama etkinliğinin ardından çocuklar ve yaşlılar arasında çantalar karşılıklı hediye edildi.

Çocukların beceri kazanımı ve yaşlılara neşe kaynağı olması açısından, yaşlılara yönelik olarak ta boş zaman değerlendirmesi ve mutlu bir vakit geçirmeleri amaçlanan ve oldukça eğlenceli ve hoş sohbetlerin yaşandığı programda, Zehra Meral çocuklar ve yaşlılarla yakından ilgilenerek sevinçlerine ortak oldu.



Yaşlılar haftası ile ilgili pek çok etkinliğe katılan Vali Meral Kişiye göre önemi değişen yaşlanma sürecinin ve bunun getirdiği zorlukların daha iyi anlaşılması ve bununla ilgili neler yapılabileceği konusunda çeşitli etkinlik ve faaliyetler düzenlenmektedir. Yaşlılar geçmiş ile gelecek arasında köprü vazifesi gören, adetlerimizi, geleneklerimizi, göreneklerimizi en canlı şekilde hatırlayan, adeta bize hafıza kazandıran ve toplumumuzu bir arada tutan değerleri bize hatırlatan insanlardır. Bizler inanıyor ve biliyoruz ki insanda hayallerin yerini anılar almaya başlamışsa yaşlılığa merhaba denilmek üzeredir. Gençlik ilkbahar gibidir. Yaşlılık ise kışa benzer. Öyle bir kış ki arkasından bahar gelmez diye konuştu.



Etkinliklerde gençlere tavsiyeler de de bulunan vali Meral ''Sizlere tek tavsiyem gelecek korkusuyla ya da geleceğinizi garanti etmek anlamında yaşadığınız andan vazgeçmeyin. Unutmayın Rabbim her şeyi ayarlayandır. Gelecek endişesiyle şimdiki anı yaşamadan atlamayın mesajını verdi.