Ankara Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Esat Toklu sessizliğini bozdu: Sedat Peker hakkında suç duyurusunda bulunacağım

TAKİP ET

Sedat Peker'in, Sezgin Baran Korkmaz'ın otelinde bedava kaldığını iddia ettiği Hemşehrimiz Ankara Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Esat Toklu açık ve net açıklamalarda bulundu.

Suç örgütü lideri Sedat Peker'in, uluslararası kara para aklama suçlamasıyla arama kararı bulunan Sezgin Baran Korkmaz’ın Bodrum’daki lüks otelinde ücret ödemeden kaldığını iddia ettiği Ankara Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Esat Toklu, DW Türkçe’ye konuştu.

Suç duyurusunda bulunacağını belirten Esat Toklu, "Bütün her şey ortaya çıkacak. Kalmışsam o dönem otelin sahibi kimdir bir araştırın bakalım. Ben kendimden eminim" açıklamasını yaptı. Toklu, Korkmaz'ı tanımadığını söyledi.

"BÜTÜN BELGELERİ ORTAYA KOYACAĞIM"

DW Türkçe'ye konuşan Toklu, Peker’in iddialarının asılsız olduğunu söyleyerek yarın konuya ilişkin olarak savcılığa suç duyurusunda bulunacağını ve bütün gerçeği belgeleriyle açıklayacağını kaydetti. Toklu, "Adalet Bakanlığı’na izin için başvurdum, yanıt gelince yarın açıklama yapacağım. Bütün belgeleri ortaya koyacağım" dedi.

Toklu, "Otelde kaldınız mı?" sorusuna “Bütün her şey ortaya çıkacak. Kalmışsam o dönem otelin sahibi kimdir bir araştırın bakalım. Ben kendimden eminim” yanıtını verdi.

"ARAŞTIRIN YÜZDE 25'İ BENDEN DAHA PAHALI ARABAYA BİNER"

Sezgin Baran Korkmaz’ı tanımadığını söyleyen Toklu, "Sezgin Baran Korkmaz adlı şahsı tanımam, hiçbir ilgim de yoktur. Onunla ilgili bir karar vermiş de değilim. Zaten 22 Temmuz 2016'dan beri bu tür davalara bakmıyorum. Bu şahsın böyle bir davası da yok. Kendisinin şirketi İstanbul'da.
Sedat Peker’in dile getirdiği lüks cipe bindiği iddialarına da cevap veren Esat Toklu,“O araba 2014 model. Üç yıl önce aldım, 300 bin lira değerinde. Hâkim ve savcıları araştırın yüzde 25’i benden daha pahalı arabaya biner” diye konuştu.

"DURUM AİLEDEN İYİ''

"Aileden durumum iyi" diyen Toklu, "Karaman’da araştırın, babamdan enerji, akaryakıt, gıda işleri kaldı. Toklu petrol örneğin" ifadesini kullandı.

 

 

 


sedat peker ankara mahkeme başkani esat toklu karaman haber