Asgari ücret zammı olacak mı? Asgari ücrete Temmuz zammı yolda…

TAKİP ET

Yürütülen ekonomi politikaları ve enflasyonun yükselmeye devam etmesi nedeniyle eriyen asgari ücret, yılın ortasına gelmeden adeta buhar oldu. Asgari ücrete zam gelecek mi sorusuna cevap Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Geçen haftaki açıklamamız sonrasında Asgari Ücret Komisyonumuz çalışmalarına başladı. İnşallah tüm tarafların içine sinecek hayırlı bir neticeye ulaşacağımıza inanıyorum. Asgari ücret noktasında da biz kesinlikle işçimizi yine enflasyona ezdirmeyeceğiz.''

Kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Geçen haftaki açıklamamız sonrasında Asgari Ücret Komisyonumuz çalışmalarına başladı. İnşallah tüm tarafların içine sinecek hayırlı bir neticeye ulaşacağımıza inanıyorum. Asgari ücret noktasında da biz kesinlikle işçimizi yine enflasyona ezdirmeyeceğiz. Asgari ücrette de elimizden gelen gayreti göstereceğiz. İşçimiz bu noktada rahat olsun, huzurlu olsun. Şu anda çalışmalar yapılıyor, bir an önce de inşallah kararı vereceğiz. Memur maaşlarına ilişkin adım da zaten Temmuz ayındaki görüşmelerde atılacak" dedi.

Asgari ücrette enflasyon rakamları ve refah payı dikkate alınarak belirlenecek yeni rakam için birkaç tahmin var. Bunlardan en çok öne çıkanı ise yüzde 30-35 formülü oldu. 5 aylık enflasyon rakamı TÜİK tarafından 15,26 olarak açıklanırken Merkez Bankası verilerine göre 6 aylık enflasyonun yüzde 20 seviyelerinde gelmesi bekleniyor. Sadece 6 aylık beklenen yüzde 20’lik enflasyon artışı ile de net 8.506 lira olan asgari ücret 10 bin liranın üzerine yükselecek. Yüzde 10-15’lik bir refah payı artışı ile net asgari ücret 2023 rakamının 11.058 TL ila 11.483 TL arasında olması bekleniyor.

 

Asgari Ücret Kabine Erdoğan Memur