Başkan Erdoğan'dan Çalışanlara, Memurlara ve Emeklilere Enflasyona Ezdirmeme Sözü!

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan dün Isparta’da, ardından Burdur’da halka seslendi. Erdoğan mitinglerde “Çalışanımızı, memurumuzu, emeklimizi enflasyona ezdirmeme ilkemize her şart altında bağlıyız. Amacımız, kalıcı refah artışını sağlamak. Devletimizin imkânları büyüdükçe, geliri arttıkça ortaya çıkan kaynağı herkese adil şekilde dağıtacağız” dedi.

Başkan Erdoğan mitinglerde halka seslenerek şunları söyledi:

“Uygulanan ekonomik programın sonuçları bu yılın ikinci yarısından itibaren görülmeye başlanacak. Esasen genel ekonomik göstergelerimiz gayet iyi. Milli gelirimiz, istihdamımız, üretimimiz, ihracatımız, tarihimizin en yüksek seviyesinde. Çalışanımızı, memurumuzu, emeklimizi enflasyona ezdirmeme ilkemize her şart altında bağlıyız. Amacımız kalıcı refah artışını sağlamak. Devletimizin imkânları büyüdükçe, geliri arttıkça ortaya çıkan kaynağı herkese adil şekilde dağıtacağız. Enflasyon düştükçe, ekonomideki bu olumlu tablonun getirilerini çalışanlarımıza ve emeklilerimize daha iyi yansıtma imkânı bulacağız.

Bunun dışındaki palavralara sakın ha kanmayın. Eski Türkiye’de bu palavracı siyaset anlayışı yüzünden ülkenin onlarca yılı heba edildi. Güvensizliğin, istikrarsızlığın, programsızlığın, plansızlığın kol gezdiği bir ülkede herkes kaybeder, en çok da çalışanlar ve emekliler kaybeder. Hatırlarsanız bu ülkede emekliye, memura, işçiye maaş ödenememe tehlikesinin yaşandığı günler oldu. Üstelik o günlerin hem çalışan ve emekli sayıları hem bunların toplam bedelleri bugünle mukayese edilemeyecek kadar küçük rakamlardır. Türkiye, bugün 32 milyonu bulan çalışan, 16 milyona ulaşan emekli sayısıyla gerçekten çok farklı bir ligin oyuncusudur.''

 

 

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Emekli Memur Çalışan