Burun Estetiği ve Estetik Yöntemleri

TAKİP ET

 

Burun yapısından ve sonradan oluşan kazalardan kaynaklı burunda oluşan şekil bozukluklarının giderilmesi için yapılan cerrahi işlemlere burun estetiği denir. Rinoplasti olarak da adlandırılan bütün estetiği ameliyatı en sık tercih edilen ve yapılan estetik ameliyatlarındandır.

Vücudun farklı bölümlerine uygulanan cerrahi işlemler arasında burun estetiği, jinekomasti, liposuction ve karın germe gibi estetik ameliyatları vardır. Estetik ameliyatları ile kişilerin dış görünüşünde kaza ya da hastalık sonucu oluşan veya doğuştan olan şekil bozuklukları düzeltilmeye çalışılmaktadır.

Estetik ameliyatları hem sağlık hem de estetik açıdan vücudun farklı bölümlerine uygulanmaktadır. Estetik ameliyatlar daha çok düzeltme işlemi içerdiğinden dolayı iyileşme süreci kısa sürmektedir. Tüm yetişkin kadın ve erkeklerin yaptırabilecek estetik ameliyatların fiyatları genellikle uygun fiyat aralığında olmaktadır.

En sık tercih edilen estetik ameliyatlarından olan jinekomasti fiyatlarının aralığı şehrin büyüklüğü, yoğunluğu, yaşam standartları ve cerrahi işlemlerde kullanılan tekniklere göre değişiklik göstermektedir.

Burun Estetiği Hangi Durumlarda Yapılır?

Rinoplasti olarak da bilinen burun estetiği burundaki şekil bozukluklarında, burun ve alın arasındaki ya da burunla dudak arasındaki açının düzeltilmesinde, burun kırıklıklarının deformasyonlarında ve burun kıkırdağındaki eğriliklerde yapılmaktadır.

Burun Estetiği Yöntemleri Nelerdir?

Burun estetik ameliyatları açık rinoplasti ve kapalı rinoplasti olmak üzere iki şekilde yapılmaktadır. Açık rinoplasti yönteminde burun derisi kaldırılıp buruna müdahale edilerek estetik işlemi yapılır. Kapalı rinoplastide ise burnun arkasındaki ve ucundaki sorunları düzeltme işlemi yapılır.

Burun Estetiği Fiyatları

Burun estetiği fiyatları ameliyatı yapacak olan uzman doktorun estetik yapacağı yönteme ve ameliyat süresine göre değişiklik göstermektedir. Kısa süren kapalı rinoplasti fiyatları uzun süren açık rinoplasti fiyatlarına göre daha ucuz olmaktadır.

Jinekomasti Neden Oluşur?

Erkeklerde östrojen ve testosteron hormonlarının dengesizliği sonucunda meme dokusu miktarındaki anormal ancak iyi huylu büyümeye jinekomasti denilmektedir. Jinekomasti östrojen ve testosteron hormonlarının az ya da çok olmasından dolayı oluşmaktadır.

Jinekomasti Sebepleri Nelerdir?

Hormon bozukluğundan kaynaklanan jinekomastinin hastanın bünyesinden kaynaklandığı kadar dış sebepleri de vardır. Uyuşturucu ve alkol kullanımı, bazı antibiyotikler ve ülser ilaçları, kalp ilaçları, tümörler ve böbrek hastalığı ve yetersiz beslenme gibi faktörler de jinekomastinin oluşmasının sebepleri arasında yer almaktadır.

Jinekomasti Tipleri Nelerdir?

Erkeklerde meme dokusunun büyümesi olan jinekomastinin genellikle 3 tipi vardır. Jinekomastinin tipleri glandüler, mikat tip ve lipomatoz olarak adlandırılır. Genellikle sıklıkla oluşan jinekomasti tipi mikst tipdir. Mikst tipde hem meme dokusunda hem de yağ dokusunda artış olmaktadır.

Popo Estetiği Nasıl Yapılır?

Kalçadaki şekil bozukluklarının giderilmesi için yapılan popo estetiği sırt ve bel bölgesine kombine liposuction ile yapılmaktadır. Pop estetiğinde herhangi bir cerrahi kesi yapılmadığı için ameliyat izi de oluşmamaktadır.

Kalça Estetiği Uygulamaları Nelerdir?

Kalça estetiği popoya istenen şeklin verilmesi için bel bölgesinde yumuşak bir geçişle alt ve orta kısımları dolgunlaştıran bir cerrahi işlemdir. Kalça estetiği uygulamalarından bazıları popo germe, pop kaldırma ,kalça dikleştirme ve büyük kalçaları küçültme işlemleridir.

Popo Dikleştirme Ameliyatı

Popo dikleştirme ameliyatı daha kalkık ve yuvarlak bir popo görünümü elde etmek için liposuction yöntemiyle göbek, bel ve bacak bölgesindeki yağların alınarak popoya yerleştirilip şekillendirilmesiyle yapılır.

Popo Büyütme ve Popo Estetiği Yöntemleri

Popo estetiği poponun dış alt bölgelerine liposuction yapılarak buradaki fazla yağ dokusu alınarak poponun orta- üst bölgelerine yağ enjeksiyonu verilerek popo büyütme ve dolgunluk işlemi yapılır.

Popo Estetiği Fiyatları

Popo estetiğinin fiyatları tercih edilen doktorun ameliyatı yaptığı yöntem ve ameliyatta kullanılan malzemenin niteliğine göre farklılık göstermektedir. Popo estetiği işlemi SGK tarafından karşılanmamaktadır.