CUMHUR İTTİFAKINDA BAZI YERLERDE ADAY DEĞİŞİMİ OLABİLİR

TAKİP ET

BAZI YERLERDE ADAYLARDAN BİRİSİ ÇEKİLEBİLİR AK Parti ile MHP her il ve ilçeyi iş birliği görüşmelerinde tek tek analiz etmeye devam ediyor

BAZI YERLERDE ADAYLARDAN BİRİSİ ÇEKİLEBİLİR
AK Parti ile MHP her il ve ilçeyi iş birliği görüşmelerinde tek tek analiz etmeye devam ediyor. Hem partilerin hem de muhalefetin bölgedeki durumlarına göre güçlü tarafın desteklenmesi formülü ile sonuca gidilmeye çalışılacak. Bu durumda adaylardan birinin diğerinin lehine çekilmesinin gündeme gelebileceği konuşuluyor.  Cumhur ittifakında, Belediye başkan adaylarının YSK'ye son teslim tarihi olan 19 Şubat'tan önce bazı bölgelerde aday değişikliğine gidilebileceği siyasi kulislerde konuşulmaya başlandı. MHP ve AK Parti'nin ittifak yapmadığı bazı illerde ittifak kararı alınabileceği ve bu kapsamda bazı yerlerde aday değişiminin olabileceği bekleniyor. 


Cumhur İttifakında anket sonuçlarına göre aday değişikliği halen gündemde! 31 Mart yerel seçimleri öncesi ittifak kararı alan AK Parti ve MHP arasında adaylık çalışmaları devam ediyor. Belediye başkan adaylarının YSK'ye son teslim tarihi olan 19 Şubat'tan önce bazı bölgelerde aday değişikliğine gidilebileceği siyasi kulislerde ve 'Bazı adaylar değişiyor mu?' sorularını da beraberinde getirdi. CHP ile İYİ Parti'nin işbirliği yapacağı iller arasında, 2014 yerel seçimlerinde MHP'nin kazandığı Kars ile yine aynı seçimlerde MHP'nin az bir farkla HDP'ye kaptırdığı Iğdır il'i de  bulunuyor. Cumhur ittifakının iki liderinin görüşmesinin ardından İki partinin de kurmayları tarafından yapılan görüşmelerde CHP ve İYİ Parti'nin işbirliği kapsamına aldığı illerin 'yeniden ele alındığı belirtiliyor. Özellikle Kars, Iğdır, Isparta, Tokat ve Kütahya gibi illerde de AK Parti ile MHP arasında tek adayla seçime gidileceği konuşuluyor.

Bilindiği gibi, AK Parti, adayını açıkladığı il ve ilçelerde tekrar anket yaptırmıştı. Erdoğan- Bahçeli görüşmesinde bu anket de gündeme gelmişti. AK Parti ve MHP'li kurmaylar geçen hafta bu anketi görüştü ve genel başkanlara sundu. Liderler Ne gerekiyorsa yapılsın talimatı vermişti. Kurmaylar buna göre MHP ve AK Parti'nin ittifak yapmadığı hangi illerde ittifak kararı alabileceğini konuşuluyor. Bu kapsamda bazı yerlerde de aday değişiminin olabileceği söyleniyor.