Cumhurbaşkanı Erdoğan, esnafa destek paketini açıkladı! İşte 3 bin ve 5 bin lira destek alacak işletmeler

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısı sonrası salgın nedeniyle zor günler geçiren esnafa yönelik bir dizi müjdeler açıkladı. Buna göre kahvehane, kafe, çay bahçesi, hamam gibi işletmelere, 1 defaya mahsus 5 bin lira; tamircilere, müzisyenlere, tuhafiyecilere, lokantalara, pastanelere, terzilere ve taksicilere ise bir defaya mahsus 3 bin lira hibe ödemesi yapılacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, salgında esnaflara 2 ayrı grup halinde destek verileceğini açıkladı. Erdoğan bu grupları ve yapılacak ödemeleri tek tek duyurdu.

Esnaflarımıza yönelik yeni bir destek programının projesini sizlerle paylaşmak istiyorum. Salgın tedbirleriyle sebebiyle işlerine ara vermek zorunda kalan esnaflarımıza iki grup halinde destek olmayı amaçlıyoruz. 

5 BİN LİRA DESTEK ALACAK İŞLETMELER

İkinci grupta ise bakım, onarım, tamirat, kaporta işleriyle uğraşanlar, seyyar satıcılar, sıhhi tesisat, hırdavat, müzisyen, oto yıkamacı, kuru temizlemeci, oyuncak, kozmetik, camcı, çilingir, bakırcı, kalaycı, ayakkabı, konfeksiyon, zücaciye, tuhafiye ve kurs işletmeleri yer alacaktır.

3 BİN LİRA DESTEK ALACAK İŞLETMELER

Lokantalar, pastaneler, dondurma, berber, taksici, minibüsçü, otobüsçü, pazarcılar da bu gruba dahildir. Bu gruptaki vatandaşlarımıza bir defaya mahsus 3 bin lira hibe ödemesi vereceğiz.

İki ayrı grup 1 milyon 384 binde fazla esnafa karşılıksız olarak veriyoruz. Tüccar, sanayici, büyük şirketler için de nefes kredisi adı altında kolaylık sağlayacak yeni adım atıyoruz. Detayları Hazine ve Maliye Bakanlığımız tarafından açıklanacak destek programlarının ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum.
 

"PKK'NIN SURİYE SORUMLUSU SOFİ NURETTİN ÖLDÜRÜLDÜ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıklamasına, PKK'nın Suriye'deki genel sorumlusu Sofi Nurettin'in etkisiz hale getirildiğini ve PKK'nın en üst düzey yöneticilerinden olan Suriye kökenli bu terörist uzun süre örgütün sözde silahlı kanadının sorumluluğunu yürütmüştür. Çok kanlı eylemlerin faili olan bu terörist Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatları’nda askerlerimize karşı yapılan pek çok saldırının da sorumlusudur." dedi.  

karaman karamanoğulları karaman gündem esnafa destek paketi karamanhaber