DOĞAYLA İÇ İÇE HUZUR DOLU BİR TATİL İÇİN ERMENEK ZEYVE LAVANTA TATİL KÖYÜ

TAKİP ET

Karaman'ın Ermenek ilçesinde, bungalov türü evlerden kurulan tatil köyü, şehrin stresinden uzaklaşmak isteyenlerin şimdiden ilgisini çekmeye başladı

Karaman'ın Ermenek ilçesinde, bungalov türü evlerden kurulan tatil köyü, şehrin stresinden uzaklaşmak isteyenlerin şimdiden ilgisini çekmeye başladı. Toros Dağları eteğindeki tatil köyünün işletmeciliğini ise biri kitap yazarı, diğeri elektrik teknisyeni iki girişimci yapıyor.

Karaman'ın Ermenek ilçesinde '' Bungalov Evler''den kurulan Zeyve Lavanta Köyü'ne büyük ilgi var. Zeyve Lavanta Tatil Köyü  Anamur'a 117 km Ermenek'e 27 km Kazancı' ya  17 km'dir.  Hafta sonları stresten uzak bir vakit geçirmek isteyenlerin uğrak yeri olan Zeyve Lavanta Köyü misafirlerini bekliyor.

İlçeye bağlı Yaylapazarı köyü Zeyve mevkisinde 3 bin metrekare alan içerisinde etrafı ağaçlarla çevrili olan ve 'Lavanta Tatil Köyü' ismi verilen alan, su ve kuş seslerinin yanı sıra doğasıyla insanları adeta büyülüyor. Evleri, Manzarası ve doğasıyla büyüleyen lavanta tatil köyü Karaman'ın yanısıra çevre illerden de ziyaretçi akınına uğruyor.

Vatandaşların kesinlikle buradaki 500 yıllık tarihi görmelerini tavsiye eden Ayşe Şengül ; Zeyve Pazarı yerinde görülmesi gereken bir yer. 500 yıllık tarihi olan, Paranın geçmediği tek pazar. Bence insanların gelip bu 500 yıllık tarihi olan yeri görmesi gerekiyor ve bungalov evlerimizde konaklamalılar diye düşünüyorum. Kuş ve su sesi ile kafalarını dinleyebilecekleri, hoş vakit geçirebilecekleri hoş bir alan. İnşallah lavantalarımız da dikildiğinde daha da muhteşem bir alan olacak. Dağlarıyla, lavantasıyla, Suyuyla, Kuşuyla tam bir tatil alanı. İsmini lavanta tatil köyü diye koyduk çünkü, bolca lavanta dikeceğimiz için ismini oradan verdik.

Vatandaşların büyük ilgi gösterdiğini ifade eden ve asıl mesleği elektrik teknisyeni olan  Ali Şahin ;Zeyve Lavanta tatil köyümüzü 15 Ağustos 2019 tarihinde açtık. Hemen hemen o tarih itibari ile ful geçiyor. Haftasonu kalacak yerimiz kısıtlı olduğu için çoğu misafirlerimizi geri çevirmek zorunda kalıyoruz. Alanya, Mersin, Konya ve Karaman taraflarından büyük ilgi görüyoruz. Tatil köyümüz, 30 bin metrekare alan içerisine kurulmuş , 15 Bungalov evimiz, Piknik alanımız, Karavan alanımız ve otoparkımız bulunmaktadır. Lavanta ekimine bu hafta içerisinde başlayacağız. Alanımız içerisinde şuanda kekliklerimiz, Bıldırcınlarımız ve süs tavuklarımız bulunmakta. Odalarımız hemen hemen dolu geçmektedir. Hafta içi oda bulma ihtimali var ama rezervasyon yapmaları gerekmektedir dedi.

[gallery ids=46630,46627,46625,46624,46623,46622,46629,46626]

Zeyve Lavanta evlerinin özellikleri ve fiyatlandırma:

Evlerimiz salon, mutfak ve banyo ile WC'den oluşuyor. Klimamız ve ücretsiz internet bağlantımız her evde mevcut. Dileyen ailelere mutfağında yemek pişirmeleri için piknik tüpü veriyoruz. Evlerimizde kalanlardan piknik alanı ücreti almıyoruz. Dolayısıyla akşam yemeğinde mangal yakmak isteyenler piknik alanımızı ücretsiz kullanabilirler. Önümüzdeki sezon ortak mutfak alanı oluşturmayı düşünüyoruz.  Ortak mutfak alanı ile müşterilerimiz daha rahat bir şekilde yemeklerini yapabilecekler.

Zeyve Lavanta Tatil köyünde 15 evimiz var. Toplamda 30 kişi alabiliyoruz. Çocuklar için ayrı ücret söz konusu. Misafirlerimizin istemeleri durumunda 150 cm uzunluğunda yer yatağımız bulunuyor. Yine kahvaltı servisini de ayrı hazırlayabiliyoruz. Çocuk başına 30 TL alıyoruz. İki çocuk olursa 50 TL…

Bungalov Evlerde kahvaltı dahil konaklama ücretimiz 150 TL.  Bu ücreti ev başına alıyoruz. Kişi sayısı fark etmiyor.

Evlerimize tur şirketleriyle birlikte gelenler oluyor. Bu şekilde toplu gruplar için talep etmeleri durumunda akşam yemeği de hazırlanıyor. Yine akşamları kamp ateşi yakıyoruz, eğlence programları düzenliyoruz. Misafirlerimizin şehrin gürültü ve stresinden uzak vakit geçirmelerini sağlıyoruz.

Piknik alanı müşterilerimiz için ücretsiz. Fakat sadece piknik alanı için köyümüze gelenlerden 20 TL ücret alıyoruz. Aynı şekilde çadır kamp alanlarımız var. Ücreti 20 TL. Kamp çadırlarına talep durumunda kahvaltı servisimiz de mevcut. Bunun için 10 TL alıyoruz.

Çay ve kahve ücretsiz.

Tatil köyünde gün boyu çay ve kahve ikramının ücretsiz.

Mersin, Alanya ve Konya'dan yoğun ilgi var

Şuana kadar işletmelerini 300-400 ailenin ziyaret ettiğini belirten Şahin, tatil köyüne ilginin yoğun olduğunu söyledi. Şahin; Özellikle hafta sonları yoğun talep var. Türkiye'nin çoğu yerinden arayanlar oluyor. Maalesef birçok müşterimizi doluluk nedeniyle ileri tarihler için rezervasyon yapabileceğimizi söyleyerek geri çeviriyoruz. Hafta içi yer bulma şansları daha fazla. dedi.

Kışın da açığız.

Kış hazırlığı yaptıklarını belirten Zeyve Lavanta Köyü İşletmecisi Ali Şahin; Kış sezonu için hazırlığımıza devam ediyoruz. Odalarımızı kışın klima ile ısıtacağız. dedi.

Reklamımızı müşterimiz yapıyor

Evlerinin henüz reklamını yapmadıklarını ifade eden Şahin; Reklamımızı sağ olsunlar müşterilerimiz yapıyor. Onları çok iyi şekilde ağırlamaya çalışıyoruz. Şuana kadar herhangi bir şikâyet almadık. Ekibimiz ile iyi bir şekilde çalışıyoruz. Günlük ve haftalık temizlik personelimiz tarafından yapılıyor. Samimi, temiz ve doğayla iç içe olan bir ortamın güzelliğini de müşterilerimiz sevdikleriyle, akrabalarıyla paylaşıyor. Gerektiğinde işletme mutfağımızı da müşterimizle paylaşıyoruz. Aslında müşteri-işletme sahibi şeklinde değil de aile ortamı içerisinde bu hizmetleri yapıyoruz. Samimi ortamımızın bize dönüşleri olumlu oluyor. Onların referansları sayesinde reklamımızı yapmış oluyoruz. Ziyaretçilerimize teşekkür ediyoruz. dedi.

Rezervasyon bilgileri

Zeyve Lavanta Tatil köyüne sosyal medyadan ve telefondan rezervasyon yaptırabilirsiniz.

 

Telefon

0543 393 9008 – 0532 391 9008

https://www.youtube.com/watch?v=qWPDw682zyU

ermenek Karaman karaman haber larende