Karaman, Mart kapıdan baktırır kazma kürek yaktırır!

TAKİP ET

Karaman, Mart ayında yağan karla birlikte beyaza büründü.Havaların hissedilir derecede soğumasıyla birlikte ,bahar geldi derken Mart ayının 16'sında kara kış yüzünü gösterdi. Eski deyişlerden olan 'Mart kapıdan baktırır kazma kürek yaktırır' sözü gerçekleşti.

Havaların hissedilir derecede soğumasıyla birlikte ,bahar geldi derken Mart ayının 16’sında kara kış yüzünü gösterdi. Eski deyişlerden olan ‘Mart kapıdan baktırır kazma kürek yaktırır’ sözü gerçekleşti.
Havaların hissedilir derecede soğumasıyla birlikte gece saatlerinde başlayan kar yağışı, Karaman genelinde etkisini gösterdi. Merkezde kar kalınlığı 5 santimi geçerken, yükseklerde 30 santimi buldu. İç Anadolu'yu Akdeniz'e bağlayan Sertavul Geçidinde ise yoğun kar yağışı ve tipi, zaman zaman ulaşımda aksamalara neden olarak kazalar sebep oluyor. Karayolları ekipleri yolu açık tutabilmek için çalışmalarını aralıksız sürdürürken trafik ekipleri kar lastiği ve zinciri bulunmayan araçlar ile ağır tonajlı araçların geçişine izin vermiyor.

karaman hava durumu karaman haber karaman gündem karaman belediyesi kar yağışı