KARAMANDA MOTOSİKLETLİ DAVULCU VATANDAŞLARI SAHURA UYANDIRIYOR

TAKİP ET

Karaman'ın hızla büyümesi ve artan nüfus ile birlikte davulcular artık motosiklet üstünde davul çalarak vatandaşları sahura uyandırıyor

Karaman'ın hızla büyümesi ve artan nüfus ile birlikte davulcular artık motosiklet üstünde davul çalarak vatandaşları sahura uyandırıyor.

Karaman'ın en büyük mahallelerinden biri olan Larende mahallesini motosikleti vasıtasıyla bir uçtan bir uca dolaşarak mahalle halkını sahura kaldıran davulcu Halil Tanış, motosiklet yardımıyla her sokağa yetişebiliyor.

Mahalle halkının da kendisinin verdiği hizmetten memnun olduklarını söyleyen  Ramazan davulcusu Halil Tanış, motosikleti hareket halindeyken davulu çalacak kadar da hünerli bir isim.

Larende Mahallesi'nde çekilen görüntülerde Ramazan davulcsu, motosiklet üstünde davul çalarak mahalleyi sahura uyandırıyor. Daha önce kapı kapı gezerek maniler söyleyen davulcular, hızla büyüyen kentteki tüm evlere davul sesini duyurabilmek amacıyla motosikletle sokak ve caddeleri geziyor.

Sahur vaktinde davul sesinin yankılandığı şehir, sahur için uyananların evlerinden yansıyan ışıklar, cami minareleri ve sokak aydınlatma lambaları geceyi aydınlatıyor.

 

https://youtu.be/39syu_Wragc

 

 

Karaman karamanlı ramazan davulcusu ramazan davulcusu