'Ücretini Atatürk ödedi' dedi.' iddiasının aslının olmadığı ortaya çıktı

TAKİP ET

Çin'den temin edilen 15 dakikada virüs tespiti yapan hızlı tanı kitleri Türkiye'ye ulaştı. Bugün sosyal medyada ve bazı haber sitelerinin yaptığı haberlerle yayılan 'Çin 2 milyon koronavirüs kitini ücretsiz gönderdi ve 'Ücretini Atatürk ödedi' dedi.' iddiasının gerçek olmadığı ortaya çıktı.

Çin'den temin edilen 15 dakikada virüs tespiti yapan hızlı tanı kitleri Türkiye'ye ulaştı. Çin'den alınan ve toplamda 2 milyon adet hızlı tanı kitinin ilk partisi Türkiye'ye getirilirken kalan kısımlarının ise parça parça getirileceği öğrenildi. 
Sosyal medya mecralarında yayılan  ve ''Çin 2 milyon koronavirüs kitini ücretsiz gönderdi'' ve ''Ücretini Atatürk ödedi'' dediler.' iddiasının aslının olmadığı ortaya çıktı

Çin'den alınan 2 milyon kit hakkında ''Ücretini Atatürk ödedi' dediler'' iddiası yalan çıktı.
İŞTE AYRINTILAR;

Türkiye; Turkish Cargo ile ‘corona’ virüsünün yayılması üzerine uçuşların iptal edilmeye başlandığı Çin’e Şubat ayında, insani yardım malzemesi ve medikal mataryellerden oluşan birçok  kargoyu yollamıştı.

Tarih: 31 Ocak 2020
 1000 biyolojik tehlike tulumu, 93 bin 500 koruyucu filtreli maske, 1000 tek kullanımlık koruyucu kıyafetin bulunduğu Türk Hava Kuvvetlerine ait A400M kargo uçağı, Sağlık Bakanlığınca planlanan büyük tahliye operasyonu çerçevesinde sağlık ekiplerini ve ekipmanı aldıktan sonra Çin'e hareket etmişti.

Tarih 11 Şubat 2020
Atatürk Havalimanı’ndan kalkan 102 ton kapasiteli Boeing 777F kargo uçağı Çin’in Guangzhou kentine ilaç, tıbbi sınıf solunum maskesi, tek kullanımlık eldiven ve dezenfeksiyon şişesi başta olmak üzere birçok tıbbi malzeme taşımıştı.

Tarih 12 şubat 2020
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, koronavirüs salgınıyla mücadele eden Çin'e koruyucu maske ve tıbbi malzeme yardımında bulunduklarını belirterek, "Yaklaşık 200 bin koruyucu maskeyi ve içinde koruyucu gözlük, dezenfektan, eldivenin bulunduğu çok sayıda tıbbi malzemeyi Çin'e ulaştırdık. açıklaması yapmıştı. 

BÖYLE BİR RESMİ AÇIKLAMA YOK

2 milyon hızlı tanı kitini Türkiye'ye getiren, Çin’de  silah sanayisi alanında iş yapan firma.Sadece şirketin 50 bin tanesini hibe ettiğini açıklamıştı. Çin hükümeti ve söz konusu olan şirketin 'Ücretini Atatürk ödedi' gibi bir resmi açıklamasının olmadığı öğrenildi.

çin den tükiye yardım hızlı tanı kiti korona viüs türkiye karaman karaman haber