ÜNİ-PER-SEN YÖK ÖNÜNDE EYLEM YAPTI

TAKİP ET

ÜNİ-PER-SEN : DERDİMİZİN SENDİKA AİDATI DEĞİL, HAKLARIMIZ OLDUĞUNU GÖSTERMEK İÇİN SENDİKA AİDATLARINI DÜŞÜRECEK GENEL KURULUMUZU YAPIYORUZ..HAKLARIMIZI ALMAK İÇİN KARARLILIĞIMIZI GÖSTERMEK İÇİN YÖK ÖNÜNDE EYLEMDEYİZ

             

       Üniversite İdari Personel Sendikası YÖK önünde eylem yaptı.  YÖK önünde yapılan açıklamada şu ifadeleree yer verildi:       

      Değerli üyelerimiz, çalışma arkadaşlarımız, kıymetli temsilcilerimiz Üniversite İdari Personelinin ve gelecek yıllarımızın umudu olan sendikamız, çalışma arkadaşlarımıza daha fazla destek olmak ve amacımızın, derdimizin sendika aidatı değil haklarımız olduğunu göstermek için 24 Şubat 2024 tarihinde yapacağımız genel kurul ile çalışma arkadaşlarımızdan binde 5 olarak kesilen sendika aidatlarını yasal taban sınır olan binde 4’e düşürme kararını alacağız.

      Ve haklarımızı almak için kararlılığımızı göstermek için 23 Şubat tarihinde ülkemizin dört bir köşesinde görev yapan Temsilcilerimiz, Üyelerimiz ve Çalışma Arkadaşlarımız ile yeniden YÖK önünde EYLEMDEYİZ.

       13 yıldır Üniversite İdari Personeli aynı senaryo, aynı oyun ile oyalanmakta Üniversite Çalışanları yok sayılmaktadır. Kamu çalışanlarının en temel hakkı olan Tayin Nakil Hakkına bile sahip olmayan, kurumunda verilen tazminatların hiç birinden yararlanamayan üniversite çalışanlarının sorunlarını yok sayan MEB merkezli sendikal düşünceden üniversite idari personeline kazanım elde edilemeyeceği ortadadır.

Bu nedenle;  YÖK önüne, üniversite idari personelinin her devlet memurunun doğal hakkı olarak tanınan TAYİN Hakkımızla ile ilgili YÖK’ün artık inisiyatif alması, memurun kanayan yarasına çare üretilmesi gerektiğini bildirmek için GİDİYORUZ.  YÖK önüne, Üniversitelerde görev yapmalarına rağmen bu kurumlarda verilen hiçbir ödenek ve tazminattan faydalanamayan Üniversite İdari Personelinin Yüksek Öğretim Tazminatından faydalanmasının sağlanması için GİDİYORUZ. YÖK önüne, GYS ve UDS keyfi yapılmaması 2 yılda bir merkezi olarak yapılmasının sağlanması için GİDİYORUZ.

       Üniversite İdari Personeli olarak 2015 yılından beri haksızlıkların, adaletsizliklerin ve hukuksuzlukların karşısında göstermiş olduğumuz dik ve omurgalı duruşumuzu bozmadan, birlikte omuz omuza vererek hangi koşulda olursak olalım Üniversite İdari Personelinin Hakları için Mücadele etmekten asla taviz vermeden yolumuza devam edeceğiz. Doğrunun ve haklının her zaman galip geleceğine ve "zaferler inananlarındır" sözünü özümseyerek inancımızın verdiği güçle, haklarımızdan asla vazgeçmeyeceğimizi birilerine ezberletene kadar ve Üniversite İdari Personelinin tüm sorunları çözüm buluna kadar HAK talebimiz MÜCADELEMİZ sürecektir. Eylemimize tüm çalışma arkadaşlarımızı davet ediyoruz. Birlikte başarabiliriz buna inanın.

     Sizlerden tek isteğimiz artık üyeliklerinizi sendikamıza taşımanızdır. Üniversitenizde Temsilcimiz yoksa bu büyük mücadeleye ailemize katılarak temsilcimiz olmanızdır. Temsilcimiz olacak arkadaşlarımızı Genel Kurulumuza bekliyoruz bizi yakından tanıyın biz sizden birileriyiz. Öğretmen Değiliz, Derdinizi bilmeyen sadece Lüks araçlarda gezen, Rezidanslarda ofisleri olan Sendikacılar değiliz, Bir partinin üyesi arka ön bahçesi değiliz. Biz sizler gibi üniversitelerde çalışan İdari Personeliz ve tek amaç ve gayemiz HAKLARIMIZDIR… 

YÖK ÜNİ-PER-SEN Üniversite İdari Personel Sendikası